, Κυριακή
26 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δ. Αυγέρη: Αριστερά σημαίνει να πιστεύεις και να εκφράζεις τα πιστεύω σου χωρίς διακρίσεις

«Η πίστη για κάθε άνθρωπο είναι πολύ προσωπικό ζήτημα και δεν μπαίνει στο ζύγι της πολιτικής αξιολόγησης. Ποτέ δεν θα ζητήσω από κανέναν να μου πει σε τι πιστεύει, γιατί πιστεύει και πολύ περισσότερο, γιατί δηλώνει δημόσια την πίστη του. Αριστερά σημαίνει σέβομαι απόλυτα. Η αριστερά είναι συμπεριληπτική, δεν είναι φοβική, δεν κάνει αποκλεισμούς, δέχεται όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από το αν πιστεύουν ή δεν πιστεύουν, χωρίς διαχωρισμούς», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη 

σχετικά με τις αιτιάσεις για τη δημόσια έκφραση του θρησκευτικού αισθήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Πιστεύει κανείς, ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε το 2015 διαμορφώθηκε μόνο από ανθρώπους που δεν πιστεύουν ή ότι το 2019 διαμορφώθηκε από ανθρώπους που φοβόντουσαν να πουν ότι είναι άθεοι, Χριστιανοί,Μουσουλμάνοι,Βουδιστές, Ινδουιστές ή το ίδιο και τώρα αυτοί οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν με την εκλογή του προέδρου, διαμορφώθηκαν επειδή ξαφνικά κάποιοι δεν φοβούνται να λένε σε τι πιστεύουν;».

«Αλίμονο αν χάνει κανείς την ψυχή του, επειδή προβάλλει ξεκάθαρα ποια είναι η ψυχή του. Η ψυχή της Αριστεράς, είναι η διαύγεια, η διαφάνεια, να μη φοβάσαι να λες τι είσαι, να δηλώνεις. Δηλώνω ενώπιον σας ότι είμαι αριστερή, αλλά επίσης ότι δεν φοβάμαι να σας πω ότι είμαι και ένθεη, ανεξάρτητα από το πώς το εκφράζω δημόσια», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.