, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Δ. Μιχαηλίδου: Ξεκινά η αξιολόγηση για τον «Προσωπικό Βοηθό»

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και την εγκυρότητα της αίτησής τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ακολουθήσει η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο τής κατ’ οίκον αξιολόγησης. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίησης μέσα από την πλατφόρμα.Το έργο υλοποιείται, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationE.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, προχωράμε βήμα-βήμα στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο έλεγχος των αιτήσεων και άμεσα ξεκινούν οι αξιολογήσεις. Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ, όπως έχουμε πει, το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς. Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.