, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Δημήτρης Κούβελας: «Όλα τα πρώην στρατόπεδα της Θεσσαλονίκης να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών!»

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια, με ατζέντα στην οποία κυριάρχησαν τα θέματα της Θεσσαλονίκης και της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων της.

Συζητώντας για την πρόοδο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είπε ότι «είναι στρατηγικής σημασίας η συνέχιση του φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος για την πατρίδα μας, στα πλαίσια της αμυντικής θωράκισης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων». Ο Δημήτρης Κούβελας επεσήμανε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.

Πρωταρχικής σημασίας θέμα για τον κ. Κούβελα, το οποίο και συζητήθηκε εκτενώς, είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων που βρίσκονται εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως τόνισε, «η απόδοσή τους στους συμπολίτες μου είναι τεράστιας σημασίας για το επίπεδο ζωής στη Θεσσαλονίκη μας». Ο Δημήτρης Κούβελας μετέφερε στον Υπουργό Άμυνας κ. Δένδια την πάγια θέση του για την άμεση αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Θεσσαλονίκης. «Προτεραιότητά μας είναι αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν χώρους αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού για τους πολίτες και πνεύμονες πρασίνου για την πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, ο κ. Κούβελας ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να επιταχυνθεί η διευθέτηση οποιωνδήποτε εκκρεμοτήτων τυχόν απομένουν μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και του Υπουργείου ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου και έτσι να προχωρήσει η διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης. Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το ότι έχει διευθετηθεί πλέον η χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, «έργο τεράστιο για την πόλη μας κι όχι μόνο, καθώς το νέο Αντικαρκινικό θα δέχεται πρακτικά ασθενείς από όλη την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας.

Επίσης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Δένδια τη συνδρομή του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να προχωρήσει οριστικά η πλήρης διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπακυριαζή.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Κούβελας επεσήμανε στον κ. Υπουργό την ανάγκη εκ νέου παραχώρησης της χρήσης του Κινηματοθεάτρου «Αλέξανδρος», το οποίο βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με το στρατόπεδο Γκόνου, ο κ. Κούβελας ανέδειξε τη σημασία να συμβάλει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη δημιουργία του κέντρου logistics, «ώστε να δημιουργηθεί σύντομα το πράσινο πολυτροπικό εμπορευματικό κέντρο που θα αναβαθμίσει την περιοχή αυτή στη Δυτική Θεσσαλονίκη μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στο τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας τόνισε ότι «οι διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών της πατρίδας μας οδήγησαν να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα, πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.