, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ενημέρωση από την Ράπτη για τους τρόπους προστασίας των παιδιών που ζουν στις μεταναστευτικές δομές

H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. μίλησε στην τρίτη διαδικτυακή εκπαίδευση του προσωπικού των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) που διοργάνωσε το Τμήμα Διαδικασιών και Εκπαίδευσης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με θέμα: “Υποδοχή ευάλωτων ατόμων: αναγνώριση ευαλωτότητας και παροχή αρχικής υποστήριξης”.

Ενημέρωσε για τους τρόπους προστασίας των παιδιών που ζουν στις μεταναστευτικές δομές, από κάθε μορφή σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παρουσιάζοντας τις πέντε σημαντικές πτυχές του κανόνα των εσωρούχων:
• Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το σώμα τους χωρίς την άδειά τους.
• Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο.
• Η μυστικότητα αποτελεί την τακτική που εφαρμόζουν κατά κόρον όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Τα παιδιά θα πρέπει να μιλούν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται.
• Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Θα πρέπει λοιπόν να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να συζητήσουν με τους γονείς τους.
• Τα παιδιά χρειάζονται σαφείς οδηγίες ως προς το ποιοι είναι οι ενήλικες που αποτελούν το δίκτυο ασφάλειάς του. Πρέπει να γνωρίζουν πώς να αποταθούν για βοήθεια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.