, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Επεισόδιο στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια Δ. Μαρκόπουλος – Ν. Βρεττός

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Απίστευτη ένταση ξέσπασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλου και του βουλευτή της Νίκης, Νίκου Βρεττού.

Για να ηρεμήσουν οι τόνοι χρειάστηκε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, ωστόσο ο καυγάς μεταφέρθηκε και εκτός της αίθουσας. Η ένταση ξεκίνησε όταν πήρε τον λόγο ο βουλευτής της Νίκης ώστε να θέσει τα ερωτήματα του στον μάρτυρα, προκαλώντας όμως κύκλο αντιπαράθεσης με το Προεδρείο με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί ο λόγος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που μιλούσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στον Νίκο Βρεττό, ο δεύτερος σηκώθηκε για να κάνει κάποιες ασκήσεις γυμναστικής για να ξεπιαστεί, όπως εξήγησε. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου της Επιτροπής ο οποίος έκανε λόγο για απρέπεια και χρειάστηκε να διακοπεί για λίγη ώρα η συνεδρίαση.

Έξω από την αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ των βουλευτών. «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε» είπε σε έντονο ύφος προς τον βουλευτή ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. Ο κ. Βρεττός προσπάθησε να δικαιολογηθεί επικαλούμενος ένα πρόβλημα στη μέση του. «Είσαι αδιανόητος» είπε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ χρειάστηκε να επέμβουν κι άλλοι βουλευτές για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Λίγη ώρα αργότερα οι βουλευτές επέστρεψαν στην αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία και η κατάθεση του μάρτυρα. «Είναι η τελευταία φορά που δείξαμε ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν των κοινοβουλευτικών αρχών» τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι του κοινοβουλευτισμού να συμπεριφέρονται λες και είναι παιδική χαρά».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.