, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Επίσκεψη Κυρ. Πιερρακάκη στα σχολεία της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη (ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη εργασίας στην Κωνσταντινούπολη, για να ενημερωθεί για την κατάσταση των σχολείων της ομογένειας και να συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική παιδεία και τις πλέον πρόσφορες των λύσεων για τη βελτίωση της, πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Πιερρακάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων, καθώς και με εκπροσώπους συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας, ενώ επισκέφτηκε και το Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Επίσκεψη Κυρ. Πιερρακάκη στα σχολεία της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη

«Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκα με την Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των ομογενειακών σχολείων και εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων που στηρίζουν την εκπαίδευση στα σχολεία της ομογένειας στην Τουρκία, παρουσία του Έλληνα Γενικού Πρόξενου κ. Κ. Κούτρα. Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για σειρά ζητημάτων και συζητήσαμε για λύσεις που θα μπορούσαν να δοθούν με τη στήριξη του ΥΠΑΙΘΑ. Επίσης, ξεναγήθηκα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο και στη βιβλιοθήκη του, που αποτελεί ένα ξεχωριστό κέντρο διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας. Η ψηφιοποίηση του πλούτου των έργων που διαθέτει η βιβλιοθήκη υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς.

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις ανάγκες εκπαίδευσης των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων», ανέφερε με ανάρτηση του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ