, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν υποκλίθηκα στον Ερντογάν αλλά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Video)

Η κίνηση αβροφροσύνης του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρεξηγήθηκε και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά την είσοδό του προέδρου της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έγυρε ελαφρά το σώμα προς τους δύο προέδρους σε ένδειξη σεβασμού στο αξίωμά τους και τη θεσμική τους θέση. Αυτή η κίνηση από πολλούς θεωρήθηκε υπόκλιση προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα ερμηνεύτηκε ως κίνηση υποτέλειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε ότι την κίνηση αυτή δεν την έκανε για τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές μου και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. (…)Με τον Πρόεδρο (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση που έχει ένας υπουργός Εξωτερικών με τον αρχηγό κράτους» είπε και συνέχισε: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους», τόνισε