, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Γιάννης Παπαγεωργίου: «Στόχος η περαιτέρω μείωση της ανεργίας το 2024»

Η πολύπλευρη και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει η ΔΥΠΑ, με αποτέλεσμα την αναβάθμισή της από μηχανισμό παροχής επιδομάτων σε φορέα που προωθεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης προς όφελος των ανέργων, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση εργασίας του Συντονιστή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της ΔΥΠΑ κ. Δημήτρη Κανελλίδη.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΥΠΑ στην οδό Δωδεκανήσου και συνομίλησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η κοινωνική πολιτική βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών προτεραιοτήτων,  επαναλαμβάνοντας τη δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι στόχος είναι η περαιτέρω μείωση της ανεργίας το 2024. Αναφορικά με τις  επιτυχημένες «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, οι οποίες έχουν προσφέρει περισσότερες από 18.000 θέσεις εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως σήμερα και το άλμα 240% που καταγράφεται στις προσλήψεις μέσω ΔΥΠΑ τα τελευταία 3,5 χρόνια, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι «πραγματικά προοδευτικές πολιτικές είναι εκείνες που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ΔΥΠΑ παράγει σημαντικό έργο, προσφέροντας πάρα πολλές επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, αλλά και συνδέοντας επιχειρήσεις με συμπολίτες μας που διψούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Ο στόχος της τόνωσης της απασχόλησης είναι απολύτως εφικτός και η ΔΥΠΑ συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.