09:51, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Γιατί ο Δρακόπουλος επιτίθεται -ξανά- στην κυβέρνηση;

Αίσθηση προκάλεσαν όσα είπε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «SNF Nostos Health 2022», εστιάζοντας στην ελευθερία του Τύπου και υιοθετώντας πλήρως τις καταγγελίες της ΜΚΟ Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα για να στηρίξει την άποψή του.

Όσα υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας του Ιδρύματος Νιάρχος έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από τα αντιπολιτευόμενα Μέσα, τα οποία υπερτόνισαν το κομμάτι που αφορά την κατάταξη της χώρας κάτω από την Μπουρκίνα Φάσο στη δημοσιογραφική ελευθερία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Δρακόπουλος εξέφρασε και τα παράπονά του για την ελλιπή προβολή των θετικών ενεργειών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπως, για παράδειγμα, τις δράσεις του για την Υγεία, «όχι για να μας κάνετε διαφήμιση αλλά για να μεταφέρετε στον κόσμο, τον οποίο υπηρετείτε, ένα καλό γεγονός». Προχώρησε, δηλαδή, και αυτός σε παρέμβαση προς τον Τύπο, παρότι κόπτεται για την ελεύθερη έκφραση των δημοσιογράφων.

Ο κ. Δρακόπουλος μπορεί να έχει παράπονα από τους δημοσιογράφους, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρει κανείς και πολλά δημοσιεύματα σε βάρος του επιχειρηματία και μέλους της οικογένειας Νιάρχου ή του ιδρύματος στο οποίο προεδρεύει. «Το κοινωφελές και φιλανθρωπικό έργο αγκαλιάζεται από όλους», θα πει κάποιος καλοπροαίρετος. Σαφώς όμως αβλεψίες ή λάθη συμβαίνουν και στα πιο θεάρεστα γεγονότα. Όπως, για παράδειγμα, στη δενδροφύτευση του «μεγαλύτερου μεσογειακού κήπου» του ΚΠΙΣΝ, ένα θέμα που ανέδειξε η «Political» παρουσιάζοντας με επίσημα έγγραφα την οικολογική καταστροφή που συντελείται επί χρόνια στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος, έναν κήπο που και διαφημίστηκε αλλά και κόστισε πολύ. Με το συγκεκριμένο θέμα, που έτυχε υψηλής αναγνωσιμότητας στην «Political», τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πάντως, η παρέμβαση Δρακόπουλου έρχεται πολύ κοντά χρονικά με μια ακόμη κίνηση του ιδρύματος, που στράφηκε σε βάρος της κυβέρνησης. Πριν από δύο μήνες ανακάλεσε τη δωρεά του προς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων του Φαληρικού Όρμου, επικαλούμενο καθυστερήσεις στο έργο, γεγονός που δυσαρέστησε αρκετούς κυβερνητικούς παράγοντες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL