, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης από Χίο: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών

Στη Χίο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επικέψεών του στην περιφέρεια ενόψει των Ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός έφτασε στο δημαρχειο Χίου όπου είχε μια σύντομη σύσκεψη και συζήτηση με τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού Χίου.

Παρόντες ο δήμαρχος Χίου κ. Γιάννης Μαλαφής, ο δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ ο δήμαρχος Ψαρών κ Κώστας Βρατσάνος, αντιδήμαρχοι, ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης αλλά και πλήθος κομματικών παραγόντων της ΝΔ.

Μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου και στη συνέχεια στην οδό Απλωταριάς είχει συνάντηση με τους πολίτες, στους απηύθυνε ομιλία.

Η δεύτερη 4ετια είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές που θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπλίτευση να λένε ότι είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα δυσαρέσκειας, σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023. Η δεύτερη 4ετια είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης».
Ο πρωθυπουργός τόνισε «δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιος την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί. Δεν θα συμβεί αυτό, η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών, είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

Να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα
«Η ΝΔ είναι η μόνη που έχει πειστική πρόταση. Θέλω να κάνουμε ξανά την μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης, να πάμε να ψηφίσουμε, να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που σε αυτή την προκελογική περίοδο το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την
Τουρκία με το πρόγραμμα της βίζας-εξπρές. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να εξασφαλίζει βίζα με γρήγορες διαδικασίες. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα».

Πηγή: iefimerida

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.