, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η χρονιά κλείνει με σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που μας κάνουν αισιόδοξους

«Η χρονιά κλείνει με θετικές ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας και με σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο 2024. Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σε μεγάλους διεθνείς επενδυτές αύριο στο Λονδίνο, για τις προοπτικές της χώρας μας» αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου που ανάρτησε στο Facebook.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Πρωθυπουργού:

«Καλημέρα σε όλες και όλους. Έχω πολλά και διάφορα να σας πω και σήμερα, τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, συνειδητοποιώντας ταυτόχρονα ότι μετράμε πλέον αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Η χρονιά κλείνει με θετικές ειδήσεις από το πεδίο της οικονομίας και με σημαντικές μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις που μας κάνουν αισιόδοξους για ένα καλύτερο 2024. Θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω σε μεγάλους διεθνείς επενδυτές αύριο στο Λονδίνο, για τις προοπτικές της χώρας μας, καλώντας τους να αδράξουν τις εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει.

Θα ξεκινήσω με τον προϋπολογισμό του 2024, όχι για να σας αναλύσω τα στοιχεία του -ήδη άλλωστε έχουν παρουσιαστεί. Θα αναφέρω μόνο μερικά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του: είναι ο πρώτος έπειτα από 14 χρόνια που καταρτίστηκε μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, περιλαμβάνει αυξήσεις στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων -τις πρώτες από το 2010- επαναφέρει τις «παγωμένες» από το 2012 τριετίες των μισθωτών, και τη θέση των έκτακτων υποστηρικτικών μέτρων παίρνουν μόνιμες φοροελαφρύνσεις που αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ ως αντίβαρο στον πληθωρισμό. Αν θέλαμε να περιγράψουμε με μια φράση τον νέο προϋπολογισμό θα έλεγα ότι είναι αναπτυξιακός, διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία, όμως δεν ξεφεύγει από τις ράγες της δημοσιονομικής συνέπειας.