, Σάββατο
25 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης σε Ν. Τουσκ: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο Πολωνοί πυροσβέστες να εγκατασταθούν στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει μηχανισμός ώστε τμήμα Πολωνών πυροσβεστών να εγκατασταθούν στην Ελλάδα για εβδομάδες ή και μήνες, με σκοπό τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον Πολωνό ομόλογο του Ντόναλντ Τουσκ.

«Είμαστε ευγνώμονες για τους Πολωνούς πυροσβέστες που ήταν εκεί και μας στήριξαν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τουσκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 2011. Στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών συζητήθηκαν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (17-18 Απριλίου), καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές αλλά και την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.