, Πέμπτη
23 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με αγρότες: Δρομολογήθηκε η δέσμευση για χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Την δρομολόγηση της νομοθετικής ρύθμιση «σχετικά με τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει να μπορούμε να προσφέρουμε χαμηλό ηλεκτρικό ρεύμα σε αγρότες κτηνοτρόφους σε ορίζονται 10ετιας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών.

«Είναι μια σημαντική παρέμβαση που εξασφαλίζει προβλεψιμότητα για έναν σημαντικό συντελεστή κόστους», υπογράμμισε.

«Το δεύτερο που θέλω να τονίσω γιατί είναι και επίκαιρο λαμβάνοντας υπόψην το πού βρισκόμαστε στον εκλογικό κύκλο, σε 3 μήνες θα έχουμε ευρωεκλογές και ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα συζητήσουμε είναι τι θα γίνει την επόμενη ημέρα με την ΚΑΠ. Η άποψη η δική μας είναι πολύ σαφής και διατυπωμένη, χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις στην ΚΑΠ, ήδη το υπουργείο έχει καταθέσει σκέψεις για μείωση της γραφειοκκρατία και ευελιξία στα εργαλεία της ΚΑΠ».

Επίσης, ανέφερε πως «χρειάζεται και μια συζήτηση που μπορεί να φτάσει και σε επίπεδο αρχηγών κρατών για την ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και το τι σημαίνει για την επόμενη και τη μεθεπόμενη ημέρα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στη συνεργασία στον πρωτογενή τομέα «καθώς έχουμε ενισχύσει τα συνεργατικά σχήματα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.