, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης: «Στη Θεσσαλονίκη χτυπά ο παλμός της παράταξής μας»

«Στη Θεσσαλονίκη χτυπά ο παλμός της παράταξής μας», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της ΝΔ. Ο Κυριακος Μητσοτάκης μίλησε για τα 50 χρόνια ζωής της Δημοκρατίας στη χώρα μας αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Ανέφερε πως το εορταστικό συνέδριο του κόμματος θα λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, 5-7 Απριλίου. Τόνισε πως από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας «τα πάντα είναι καλύτερα.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμός να βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους» ενώ για την ακρίβεια επεσήμανε πως «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με πρόσχημα τον παγκόσμιο πληθωρισμό θα βρουν ευκαιρία να βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των πολιτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουμε κάνει σχεδόν 30.000 ελέγχους».

Για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια τόνισε πως «Δίνουμε την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα να σπουδάζουν χωρίς να ξενιτεύονται» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ». Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατάληψη θα κάνουν στα πανεπιστήμια οι ιδέες αντί για τα ρόπαλα.

Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράτραξης για τις ευρωεκλογές του ιουνίου. Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

«Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του»

«Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις. Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί σηκώνει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη.»

«Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του. Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της.»

Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινάνε από την αρχή . Η πρωτοβουλία περνάει στα δικά σας χέρια.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.