, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

K. Μητσοτάκης: Το 41% δεν υπάρχει σήμερα -Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά, καιρός να τον δουν και από πιο χαμηλά (LIVE)

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ δίνει αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει απαντήσεις ως προς το μήνυμα που έλαβε στις ευρωεκλογές, αλλά και το στίγμα των προθέσεών του σε σχέση με τον ανασχηματισμό που φημολογείται.

«Δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε, καλύτερα που έστειλαν τώρα το μήνυμα οι πολίτες, γιατί έχουμε μπροστά μας μια τριετία» είπε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός. «Σας εμπιστευόμαστε, αλλά γίνετε καλύτεροι, πηγαίνετε καλύτερα» ήταν η αποκρυπτογράφηση του μηνύματος κατά τον κ. Μητσοτάκη αλλά είχε και μήνυμα για την αντιπολίτευση: Αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ξεράθηκαν τα λεφόδεντρα» τόνισε. Ερωτηθείς για το πού θα πρέπει να στρίψει το τιμόνι, σημείωσε: «Το ζήτημα δεν είναι αν θα πάμε προς το κέντρο προς τα δεξιά, αλλά αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Ο πρωθυπουργός παράλληλα διεμήνυσε ότι «Το 41% δεν υπάρχει σήμερα» ενώ φρόντισε να στείλει μήνυμα και σε υπουργούς και στελέχη της ΝΔ: «Αν κάποιοι είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά» προσθέτοντας ότι«αξιολογώ αποτελεσματικότητα και συμπεριφορά».

Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ υπέστη ζημιά από το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, αλλά ξεκαθάρισε ότι το πιστεύει βαθιά, δεν θα το πάρει πίσω, ούτε θα κάνει αλλαγές. Είπε ακόμη ότι ως προς την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών «καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις» αλλά διεμήνυσε ότι «θα έχουμε μόνο επιμέρους διορθώσεις, καμία αλλαγή στον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μας».

Δείτε live:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, για τις ευρωεκλογές: Ήταν μια δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, κουραστική, έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου και ευχαριστώ τα στελέχη για τον αγώνα, αλλά δεν θα το κρύψω, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι αλλά και να είμαι με ένα παράξενο τρόπο ανακουφισμένος, επειδή πιστεύω πάντα στη σοφία του ελληνικού λαού. Είναι καλύτερα που έστειλε τώρα το μήνυμα, γιατί έχουμε ακόμα τρία χρόνια μπροστά μας και χρέος μου είναι να αποκωδικοποιήσω σωστά τα μηνύματα και να προχωρήσω στις διορθωτικές κινήσεις που θα δείξουν στους πολίτες ότι λάβαμε το μήνυμά τους. Οι περισσότεροι που δεν ψήφησαν τη Νέα Δημοκρατία δεν πήγαν αλλού, είπε, αλλά δεν ψήφισαν. «Είπαν με τον τρόπο τους σας εμπιστευόμαστε αλλά γίνετε καλύτεροι», είπε.

Απαντώντας σχετικά με το τι δυσαρέστησε τους πολίτες, είπε: υπήρχαν πολίτες που δεν ψήφισαν επειδή δεν τους πείσαμε ότι οι κάλπες ήταν σημαντικές, αλλά και πολίτες που ήθελαν να μας στείλουν μήνυμα. Μιλούσα ήδη πριν την κάλπη για την ακρίβεια και για το πώς η ανάπτυξη πρέπει να φτάσει σε όλους και για τις παθογένειες του βαθέος κράτους. Αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι πολίτες επέλεξαν μέσω της φωνής ή της σιωπής τους να μας στείλουν αυτό το μήνυμα, αλλά πρέπει να τονίσω ταυτόχρονα ότι αποδοκιμάστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ειδικά εκείνη των λεφτόδεντρων, κι αυτό είναι ένδειξη ωριμότητας της κοινωνίας, ότι αποκήρυξε τις εύκολες λύσεις. Ξεράθηκαν τα λεφόδεντρα και ελπίζω να μην προσπαθήσουν να τα φυτέψουν πάλι γιατί δεν προσφέρεται το έδαφος της πατρίδα μας.

Για τον γάμο ομοφύλων και τις αντιδράσεις: Σίγουρα η ΝΔ υπέστη ζημιά πολιτική. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στην ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα και για αυτό εισηγήθηκα την πρωτοβουλία. Ήμασταν ένα βήμα πιο μπροστά. Κάναμε το σωστό και το δίκαιο αλλά στεναχωρήσαμε παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

«Δεν θα έχουμε καμία αλλαγή», τόνισε, όταν ρωτήθηκε εάν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών το νομοσχέδιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.