, Σάββατο
20 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κ. Νοτοπούλου: Δεν υπήρχε καμία επιχειρησιακή ετοιμότητα – Τον Σεπτέμβριο ο λογαριασμός

Κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την διαχείριση του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, άσκησε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 FM και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη. Μεταξύ άλλων σχολίασε:
Για την κατάσταση στα νησιά και την ευθύνη της κυβέρνησης:
«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο. Επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με αυτό που ξέρουνε καλά, με καταστολή και με αστυνομία στα νησιά, όχι με υγειονομική θωράκιση, όχι με μαζικά τεστ και ιχνηλάτηση, και σε μια λογική ‘αυτόματου πιλότου’. Αντί να επιλέξει συγκεκριμένες λύσεις τους αυτές που προτείναμε για εκτεταμένο και στοχευόμενο testing σε χώρους εργασίας, ιχνηλάτησης τους προορισμούς, λύσεις που θα επέτρεπαν μια ομαλή τουριστική δραστηριότητα.»
Και συμπλήρωσε: «υπάρχουν επιστημονικές προσεγγίσεις για τουριστικές ‘φούσκες’ που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους επιχειρηματίες και τους φορείς του τουρισμού για να προστατεύσουν τους τουρίστες. Και το υπουργείο τουρισμού δεν τους άκουσε καν»
Για την Μύκονο:
«Το lockdown στη Μύκονο έδωσε ένα σήμα lockdown για ολόκληρο τον ελληνικό τουρισμό, επειδή ακριβώς είναι δημοφιλής και γνωστός προορισμός. Άφησαν λοιπόν την περιοχή να κοκκινίσει, δεν έδωσαν ούτε ένα plan b, ούτε μια προειδοποίηση στους ανθρώπους του τουρισμού και ξαφνικά έκλεισαν τον τουρισμό»
Προσθέτοντας: «ο λογαριασμός τον Σεπτέμβριο θα είναι βαρύς. Χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν ήδη το ζήτημα του λουκέτου και η κακή εικόνα που βγάζει η χώρα μας αυτή τη στιγμή υπονομεύει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο που πρέπει να δουλέψουν οι επιχειρήσεις.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.