, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο – Έχουμε περιθώριο παρεμβάσεων» (Video)

«Πυκνώνει» τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Αction24, για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, με τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» να παραμένει η ακρίβεια.

«Η ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο. Έχουμε περιθώριο παρεμβάσεων. Ζητάμε τη βοήθεια της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ακρίβειας ευρωπαϊκά, μαγική λύση δεν υπάρχει», ανέφερε.

«Αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση θα τίναζαν τη μπάνκα στον αέρα»

Στο σημείο αυτό επέκρινε την στάση των κομμάτων: «Όταν τα βάζουμε με τις πολυεθνικές γιατί η αντιπολίτευση στηρίζει τα ολιγοπώλια και δεν στηρίζει την κυβέρνηση; Σίγουρα λύση δεν είναι αυτά που υπόσχεται η αντιπολίτευση, τα οποία ούτε αποτελεσματικά θα ήταν, αλλά κυρίως θα τίναζαν τη μπάνκα στον αέρα».

Αναφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς: «κοστολογείται 45 δισ. χωρίς να λάβουμε υπόψη 13ο και 14ο μισθό που προστέθηκε στην πορεία».

«Ουσιαστικά η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου, νέο περιτύλιγμα μπορεί να έχει, πιο σύγχρονο, μοντέρνο, αλλά είναι ο ίδιος συνδυασμός τοξικότητας, λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία» τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ που αφορά τα airbnb και την golden visa τις οποίες δεν ακύρωσε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η ομάδα του μελετάει πώς μπορεί να περιοριστεί η βραχυχρόνια μίσθωση για να απελευθερωθούν περισσότερα ακίνητα για μακροχρόνια μίσθωση.

Παράλληλα, τόνισε μεταξύ άλλων στη συμφωνία των Πρεσπών και ανέφερε πως «περιμένω μία ρητή δήλωση από τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.