, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μ. Βορίδης: «Τα περιθώρια παροχών εξαντλήθηκαν»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τη θέση ότι τα περιθώρια παροχών εκ μέρους της κυβέρνησης προς τους αγρότες εξαντλήθηκαν, εξέφρασε την Τρίτη το βράδυ ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση έκανε πολύ σημαντική προσέγγισης αγροτών, τώρα είναι η δική τους σειρά να δείξουν κατανόηση», σημείωσε ο κ. Βορίδης και υποστήριξε ότι όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα, οι τιμές οι οποίες εξασφαλίστηκαν εκ μέρους της κυβέρνησης (98 ευρώ η μεγαβατώρα γενική τιμή και 93 ευρώ η μεγαβατώρα για τους συνεταιριζόμενους) ήταν πολύ κοντά σε εκείνες τις οποίες ζητούσαν οι αγρότες.

«Στη διάρκεια της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, σημείο διαφωνίας ήταν τα περισσότερα χρήματα που ζητούσαν οι αγρότες για το πετρέλαιο ήταν τα χρήματα για το πετρέλαιο. Ζητούσαν τα διπλάσια από όσα διακήρυξε ο Πρωθυπουργός, δηλαδή 165 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης και πάλι δεν το απέκλεισε, είπε όμως ότι θα το εξετάσει αναλόγως της πορείας της εκτέλεσης του προϋπολογισμού», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Βορίδης προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει δεύτερη, ειδική σύσκεψη μόνο με τους αγρότες της Θεσσαλίας και όσον αφορά τη συνάντηση της Τρίτης υπογράμμισε: «Επικρατούσε σοβαρό, υπεύθυνο και συγκροτημένο κλίμα και διεξήχθη σοβαρή συζήτηση. Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ζητήματα, δουλεύουμε όμως εντατικά και για αυτά. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, ότι οι παρόντες εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίοι εκπροσωπούν το 85% περίπου του συνόλου της παραγωγής, έκριναν ως απολύτως ικανοποιητικές τις προτάσεις του Πρωθυπουργού».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.