, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Νίκη Κεραμέως: Δεν μπορεί να παίζει κανείς με εκλογικά ζητήματα – Χωρίς την επιστολική ψήφο πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν (Video)

«Δεν μπορεί να παίζει κανείς με εκλογικά ζητήματα», τόνισε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για τη διάρρηξη στο Υπουργείο.

Συν’εντευξη στην  ΕΡΤNews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο παραχώρησε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας για όλα τα σημαντικά θέματα. Παράλληλα η υπουργός χαρακτήρισε αδιανόητα όσα ειπώθηκαν από την αντιπολίτευση καθώς και για την δριμύτατη κριτική που ασκήθηκε εκ μέρους της, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ό,τι είναι φερόμενη η διάρρηξη. «Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ήδη κάνει τους πρώτους ελέγχους σε ότι αφορά τα του οίκου του. Το τμήμα κυβερνοασφάλειας είχε κάνει έλεγχο το γράψαμε στην ανακοίνωση ό,τι δεν υπήρχε κανένα ανησυχητικό στοιχείο».

«Δεν υπάρχει κάνενας λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει καμία διάρρηξη, καμία παρείσφρηση σε ηλεκτρονικά συστήματα, τίποτα απολύτως. Η Αστυνομία έχει πει ότι δεν έγινε απολύτως καμία διάρρηξη και αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο», υπογράμμισε η υπουργός. Επιπροσθέτως η κ. Κεραμέως συνέχισε σημειώνοντας πως και η ίδια έχει αναπάντητα ερωτήματα γιατί έγινε αυτή η καταγγελία και τι σημαίνει όλο αυτό το περιστατικό και γι αυτό το λόγο «αμέσως με το που βγήκε το πόρισμα της αστυνομίας που λέει ότι δεν έγινε διάρρηξη, κατέθεσα αίτημα στον εισαγγελέα για να αποκτήσω πρόσβαση στη δικογραφία, στον πλήρη φάκελο και να δούμε εάν υπάρχουν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες».

Εντωμεταξύ, η υπουργός ανέφερε ό,τι έχει γίνει γραπτή αναφορά από τον καταγγέλοντα του περιστατικού και τόνισε :«Έχω καταθέσει αίτημα θεωρώντας ότι έχουμε έννομο συμφέρον, διότι αυτό συνέβη μέσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά την υπηρεσία και έχουμε ζητήσει από τον εισαγγελέα πρόσβαση στη συγκεκριμένη δικογραφία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει γνώση του φακέλου της υπόθεσης και όλη η διαδικασία είναι μυστική και το λόγο αυτό δεν μπορώ να πω περαιτέρω λεπτομέρειες».

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν»

Ακόμη, η Υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως χωρίς την επιστολή ψήφο, οι Έλληνες δεν θα είχαν την δυνατότητα να ψηφίσουν, δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι το μέτρο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε περισσότερους συνανθρώπους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.