, Πέμπτη
20 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο νομοθετικός «δράκος που κυνηγάει την ουρά του

Τέλος Νοεμβρίου η πρόταση  της παγκόσμιας τράπεζας για το νέο δικαστικό χάρτη και τα ειρηνοδικεία Ελλάδος

Παγκόσμια τράπεζα : διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για αναπτυξιακά έργα.

Σαν να ζητάει  ο  Γκουαρδιόλα ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο,  συμβουλές από ένα μεγάλο γαιοκτήμονα , πως να παρατάξει την Μάντσεστερ Σιτυ στο γήπεδο.

Η παγκόσμια τράπεζα αποφάνθηκε ότι  χρειάζονται  1711  μέρες στη χώρα μας από την ημέρα που  θα καταθέσεις για μια έννομη προστασία μέχρι να εκτελεστεί.

Ενώ αλλού  θέλουν πολύ μα πολύ λιγότερο διάστημα .

Που πάει όλο αυτό ; Σε μια φράση πανάκεια επιτάχυνση δικαιοσύνης

Μύθοι και πραγματικότητα

Μύθος 1 : Δικαστήρια  Θεσσαλονίκης ..9.30 π.μ όλα τα αστικά δικαστήρια  έχουν τελειώσει. Και ποινικά πρώτου βαθμού σπάνια κρατάνε μετά τις 12 η ώρα. Έκτος από κάποια  μονομελή Πλημμελειοδικεία. Μένουν κάτι ποινικά κυρίως εφετεία να κρατούν κόσμο. Εικόνες περιγράφω .Την ερημιά..

Αυτή η επιτάχυνση, μετά τόσους νομούς με υφ όρον παραγραφές επι σειρά ετών , με αποποινικοποιήσεις άφθονες ,με όσα λέγεται ότι θα μεταφερθούν από δικαστές σε δικηγόρους και συμβολαιογράφους ..αφορά σε τι ακριβώς ; Για ..άλλα δικαστήρια μάλλον θα είναι.. Πόση παραπληροφόρηση!!!

Μύθος 2. Στα ποινικά  ας μας πουν πανελλήνια και όλα τα τελευταία έτη πόσες υποθέσεις παραγράφηκαν; Έχουμε καμιά παραγραφή; Φαντάζομαι θα είναι απειροελάχιστες αυτές οι υποθέσεις. ΑΡΑ εκεί ας αφήσουμε τα 1711.

Μύθος 3 : Στα αστικά κάθε δικαστής έχει ένα περιθώριο να βγάλει απόφαση . Αν  αργεί πολύ , παίρνουν τον φάκελο και χρεώνεται σε άλλον. Αργά η γρήγορα  και εκεί βγαίνει η απόφαση .Δεν έχει εκεί οίκοθεν αναβολές άπειρες.

Δεν επιτρέπεται και  δεύτερη αναβολή. Και με  την διαδικασία των 100 ημερών πλέον που αν μπει στις ράγες ..δεν σταματάει.

Άρα;;;

Θα καθίσουν ποτέ η παγκόσμια τράπεζα η όποια άλλη  τράπεζα ( άκου τράπεζα!!)  και όποιος  θέλει να μας δώσει  μια αληθινή στατιστική ;

Οι στατιστικές είναι αριθμοί. Βάλτε ψυχή στα νομοσχέδια  και όχι μηχανήματα στατιστικών .

Μύθος 4 : Στη Γερμανία βγαίνει η απόφαση το πολύ  μέσα  σε 300 μέρες και εδώ 1711..Και στη Αυστρία σε 123 μέρες κ.ο.κ Τι συγκρίνεις ακριβώς για να καταλάβω και εγώ..

Συγκρίνεις να παίζεις μπάλα σε ξερό γήπεδο από αυτό με το χορτάρι;;

Φέρε το χορτάρι και στα Ελληνικά νομικά γήπεδα για να παίξουν και εδώ οι δικαστές την ίδια μπάλα, με τους συνάδελφους τους σε άλλα προηγμένα  κράτη..( υποδομές – υπαλλήλους κλπ ) .

Και πάντα η φράση στα χείλη κάθε υπουργού πρόλογος : .. στην Ευρώπη που λέτε…

Ναι στην Ευρώπη που λέμε κ. Υπουργέ σε κάθε υπουργείο, αλλά εκεί είναι 50 χρόνια μπροστά. Θέλουμε  χρονοκάψουλες  να καλύψουμε  τη διαφορά των 50 ετών.

Καταλάβαμε γιατί απευθυνθήκαν εκεί. Συνδέεται με τη ανάπτυξη και  την ανταγωνιστικότητα.

 Δεν μπορούμε ούτε αυτά να λύσουμε;Τόσο ανίκανοι; Σαν το ποδόσφαιρο  που βγήκαν ανίκανοι οι Έλληνες διαιτητές και φέρνουν ελιτ ξένους; Όχι δεν είναι κανείς ανίκανος . Αλλού πάει η βαλίτσα. Και τέλος ..

Το κλάσμα ρε  παιδιά,, το κλάσμα που λύνει τα πάντα .

Ποιότητα δια χρόνου

Για αυτό …ουδείς μα ουδείς ποτεεε δεν θα μιλήσει ..

Ούτε η παγκόσμια ,ούτε η εγχώρια ,ούτε καμιά τράπεζα, ούτε σύλλογος ούτε  σωματείο, ούτε   ένωση ; Φτάνει το παραμύθι ..

Γιατί ο ένας βγάζει αποφάσεις πολλές στην ώρα του και ο άλλος όχι. Το ίδιο πληρώνονται. Άρα ;; Να εφαρμοστεί το κλάσμα. Παντού.

1711 …παγκόσμια τράπεζα . επιτάχυνση .. κράτος δικαίου ..αλλαγές στους κώδικες

Μονολογούσε ένας στον δρόμο …

«Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…»   ως έγραφε τους στίχους ο Πανταζής Ανδρέας στο γνωστό και τόσο ωραίο  άσμα ….

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.