, Σάββατο
02 Μαρτίου 2024

Ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης μέχρι τα Χριστούγεννα

Για την κυβέρνηση οι προκλήσεις που καταγράφονται μέχρι το τέλος του έτους είναι πολλές. Από την οικονομία, όπου πρέπει να κατατεθεί και να ψηφιστεί το σχέδιο προϋπολογισμού, μέχρι την εξωτερική πολιτική, όπου ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου για τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Μάλιστα οι πληροφορίες που θέλουν τον Ερντογάν να πηγαίνει στη Θράκη ιδιωτικώς, μια ημέρα μετά την Αθήνα δηλαδή την Παρασκευή 8/11, ημέρα προσευχής για τους Μουσουλμάνους περιπλέκει την κατάσταση καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μεταβεί στην περιοχή και Έλληνας υπουργός ή βουλευτής.

Πάντως όπως και να έχει προτεραιότητα της ΝΔ  εξακολουθεί να παραμένει η επαφή με τους απλούς πολίτες, με τα στελέχη της βάσης, με τους φορείς, τους συλλόγους και τις οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι περιοδείες που θα ξεκινήσει λίαν συντόμως και στη Βόρεια Ελλάδα η  Νέα Γραμματέας  της Πολιτικής Επιτροπής  της  ΝΔ  Μαρία Συρεγγέλα ενόψει των Ευρωεκλογών. Είναι άλλωστε σημαντικό τα μέλη, οι τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις να είναι σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. Αυτό που έχει κλειδώσει είναι πως οι ευρωεκλογές θα γίνουν εκ νέου με σταυρό ωστόσο μένει να αποφασιστεί αν θα διατηρηθεί το ισχύον σύστημα ή θα δημιουργηθούν από πέντε έως επτά εκλογικές περιφέρειες. Οι τελικές αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα θα ληφθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Οι συναντήσεις των συντονιστών του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη

Σειρά επαφών με εκπροσώπους αρχών και φορέων πραγματοποιούν και οι Συντονιστές του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Με το ΔΣ του Συλλόγου Τριτέκνων Θεσσαλονίκης Τρίαινα συναντήθηκε η Έλενα Σώκου όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα γενικότερα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα. Στην κα Σώκου δόθηκε κείμενο με τις θέσεις του συλλόγου και της ομοσπονδίας ΟΠΟΤΤΕ τα οποία θα προωθηθούν στα αρμόδια Υπουργεία και θα υπάρχει συντονισμένη επικοινωνία με το γραφείο Πρωθυπουργού.

Δίπλα στα στελέχη τηςΕλληνικής Αστυνομίαςπου υπηρετούν στις δυνάμεις των Μ.Α.Τ. βρέθηκε ο Γιάννης Παπαγεωργίου ο οποίος  συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο Γιώργο Μπασμπανά, τον διοικητής Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης Σπύρο Καραγιαννοπουλο και τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης Παναγιώτη Οικονόμου Παναγιώτη και ενημερώθηκε για υπηρεσιακά θέματα όπως και για ζητήματα που διαχειρίζονται στην επαγγελματική καθημερινότητά τους, αντάλλαξε απόψεις για θέματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών και τους μετέφερε το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πολύ σημαντικός για την κοινωνία.

Όπως σημείωσε μετά το τέλος της επίσκεψης: «Τα στελέχη των ΜΑΤ έχουν καθοριστική συμβολή στη διατήρηση της τάξης και στην τήρηση των νόμων. Επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, αφοσίωση και υψηλό αίσθημα ευθύνης χωρίς όμως να γίνεται  ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη.Όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούν τη δημοκρατία και αποτελούν πυλώνα ασφάλειας. Είναι κάτω από τους νόμους και δίπλα στους πολίτες, εγγυητές της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων όλων μας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA