, Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ολοκληρώνεται το βράδυ η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού 2024

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Kυριάκου Μητσοτάκη και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, ολοκληρώνεται το βράδυ στη Βουλή, η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2024. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η ψήφιση του προϋπολογισμού με ηλεκτρονική ονομαστική ψηφοφορία, η οποία επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ψήφιση διεξάγεται ταυτοχρόνως, και με χωριστούς καταλόγους και ψηφολέκτες, για τα έσοδα και τις δαπάνες κάθε υπουργείου.

Η σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να διατεθεί για έναν κύκλο δευτερολογιών των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, και στη συνέχεια για τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειρά της δύναμης των εννέα κοινοβουλευτικών ομάδων.

Χθες κατά την τέταρτη ημέρα της συζήτησης υπήρξε σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν κριτική στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής και μάλιστα σκληρή, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταψηφίζει τον προϋπολογισμό. «Δεν λύνει προβλήματα, χρειάζεται προοδευτική διακυβέρνηση» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε οικονομία, ακρίβεια και άλλα ζητήματα λέγοντας «όχι» σε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη, ενώ στα ελληνοτουρκικά στέκεται το ΚΚΕ. «Ταξικός προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός που συμφέρει μόνο τους ισχυρούς» αναφέρει.

Η Ελληνική Λύση μιλάει για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.

Οι Σπαρτιάτες λένε «ναι» στις αμυντικές δαπάνες και «όχι» στον προϋπολογισμό. Η Πλεύση Ελευθερίας απαντά «όχι» στον προϋπολογισμό.

Η Νίκη τάσσεται κατά στον προϋπολογισμό αλλά και η Νέα Αριστερά τον καταψηφίζει.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.