, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

ΣΤ. Πέτσας από Σέρρες: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών- Τι είπε για την υποχρεωτικότητα (Βίντεο)

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες.

Ο κ. Σπυρόπουλος, σύμφωνα με το infonews24.gr, επεσήμανε την ταύτιση απόψεων που υπήρχε στη συζήτηση, γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν στη δημόσια διοίκηση, ενώ από την πλευρά του έθεσε τους βασικοί τομείς, όπως είναι η γραφειοκρατία, η συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε έναν φορέα για να ξέρουμε ποιος έχει την ευθύνη και η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

«Ελπίζω και εύχομαι η κυβέρνηση να συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, δυναμικά και να μην στερήσει από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αυτά που δικαιούται, διότι κατά το παρελθόν δεν είχαμε ανάλογη τύχη. Οι υποδομές είναι το Α και το Ω για έναν νομό» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο οποίο απηύθυνε έκκληση στους συμπολίτες μας να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης που είναι το εμβόλιο.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως είναι διττός ο στόχος της επίσκεψής του.
«Πρώτον να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, κεντρική κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, φορείς, ώστε να επιταχύνουμε το πρόγραμμα του εμβολιασμού.
Ο νομός Σερρών είναι από αυτούς που φαίνεται να έχει χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, άρα έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης.
Δεύτερον να συζητήσουμε για όλα τα αναπτυξιακά έργα που είναι σε εξέλιξη, που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».
Θα δούμε τις προτάσεις και των 7 Δήμων, προκειμένου να εντάξουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα σημαντικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών».

Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, είναι να ενεργοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, μετά από πολλά χρόνια, ενώ τόνισε με έμφαση πως έχουν επιταχυνθεί οι εντάξεις των έργων.

«Δεν υπάρχει συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας»

Αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, ο Υφυπουργός Εσωτερικών υποστήριξε πως δεν υπάρχει συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας σε αυτή τη φάση και πρόσθεσε:
«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν, γιατί τα νούμερα ‘μιλάνε’ από μόνα τους. Εννέα στους 10 πολίτες στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι δυστυχώς. Έχουμε έναν νομό που έχει περιθώρια βελτίωσης. Δεν κάνουμε κριτική, ούτε κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών δώρισε στον Υφυπουργό Εσωτερικών ένα βιβλίο για την ιστορία του Ρούπελ και ένα κουτί ακανέδες.

#Tags: Σέρρες

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.