, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Απαντά σε ερώτηση που τέθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (10:30) στην Βουλή στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Η συζήτηση προκαλείται μετά από ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα προγράμματα στήριξης των νέων ζευγαριών να βρουν στέγη αλλά και στις πολιτικές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την golden visa και τα airbnb.

Πέραν αυτών η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και σε θέματα της επικαιρότητας με τον κ. Ανδρουλάκη να καλεί τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για το πρόσφατο ψήφισμα της ΕΕ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε προσπάθειες να πληγεί το ΕΛΚ αλλά και η ΝΔ από αριστερές και λαϊκιστικές ομάδες. Ο πρωθυπουργός θα προτάξει την θετική ατζέντα στα θέματα του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων με ειδική αναφορά στους Ποινικούς Κώδικες και στο νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Παράλληλα, θα υπενθυμίσει την αποβολή του Ορμπαν από το ΕΛΚ με καταλύτη την δική του ψήφο αλλά και την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.