, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

ΣΥΡΙΖΑ: Επικρατεί η υποψηφιότητα Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στ. Κασσελάκη στις εσωκομματικές κάλπες

Το Σάββατο, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον Στέφανο Κασσελάκη στις εσωκομματικές κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την Όλγα Γεροβασίλη.

Μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή σε κάλπες, όλα δείχνουν πως η Όλγα Γεροβασίλη θα διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το όνομα της κυρίας Γεροβασίλη είχε πέσει στο τραπέζι των εσωκομματικών συζητήσεων μέσα στην εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο της μεταβατικής προέδρου σε περίπτωση που γινόταν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητά της θα ανακοινωθεί αύριο στο Συνέδριο. Χθες πάντως, μετά την ανακοίνωση Κασσελάκη για προσφυγή στην ετυμηγορία των μελών για εκλογή νέου προέδρου, στα πηγαδάκια ξεκίνησαν οι συζητήσεις σχετικά με τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρεθούν απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Ανάμεσα στα ονόματα που ακούστηκαν ήταν, εκτός από την Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς δε θα είναι υποψήφιος, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δείχνει να κάνει για μία ακόμη φορά πίσω στις αρχηγικές του φιλοδοξίες, αφού δεν έχει λάβει υποστήριξη ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος όταν ρωτήθηκε στο Οpen, το πρωί της Παρασκευής, αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε κατηγορηματικά «όχι». «Έχω ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι ότι δεν ακολουθώ προσωπική διαδρομή».

Η ημερομηνία που θεωρείται φαβορί για να στηθούν ξανά κάλπες για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η 10η Μαρτίου, καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό, πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες. Μάλιστα, υπάρχουν και τα δύο δεδομένα πίεσης χρόνου. Πρώτον, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι στα μέσα Μαρτίου θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, εκτός αν πάρει αναβολή, και δεύτερον οι ευρωεκλογές είναι κοντά.

Ο πρώτος που πήρε θέση υπέρ της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι «κατά την περίοδο προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, κατρακυλά και πολιτικά και δημοσκοπικά και από άποψη συσπείρωσης, κοινωνικής και οργανωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι πολιτικά και οργανωτικά αφυδατωμένος».

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.