, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Τις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ άνοιξε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου

Έντονο άρωμα ευρωεκλογών είχαν οι τοποθετήσεις όλων όσοι μίλησαν στο προσυνέδριο της ΝΔ στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλιδης»

Ο Γιάννης Πλακιωτακης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο δεσμό που τον συνδέει με τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονικη «ως γέννημα της Κρήτης» όπως είπε ,τονίζοντας πως «από εδώ ξεκινάμε την πορεία προς το συνέδριο μας στην Αθήνα. Τιμούμε τα 50 χρονια από την ίδρυση της ΝΔ .

«Η ΝΔ δεν αποκατέστησε απλώς το πολίτευμα. Τιμούμε και τα 50 χρονια ίδρυσης της κομματικής μας οργάνωσης της Θεσσαλονικης . Εδώ και μισό αιώνα η παράταξη μας ταξιδεύει σε φουρτούνες .Η ΝΔ είναι το κόμμα των πράξεων και των μεταρρυθμίσεων . Δίνουμε τη μάχη της κοινωνικής συνοχής καθημερινά ενάντια στον διχασμό και όχι μόνο . Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με όλους σε εσάς στην πρώτη γραμμή της μάχης . Το οφείλουμε στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ιδιαίτερα κρίσιμες ευρωεκλογές.

«Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων και διαδοχικών κρίσεων που η κάθε κρίση έρχεται από την προηγούμενη και γεννάει την επόμενη. Γιατί στην Ευρώπη μαίνεται ένας πόλεμος. Οι πολίτες είναι πάνω από όλα και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και στις επόμενες ευρωεκλογές πρέπει να αποδείξουμε πόσο γερά είναι τα θεμέλια αυτά. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών πρέπει να δίνει δύναμη σε αυτούς που θέλουν να χτίσουν όχι να γκρεμίσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου επεσήμανε πως «είμαστε περήφανοι για το κόμμα της ΝΔ και για την ιδεολογία μας. Για την επιλογή των μεγάλων αποφάσεων μας».

Για μια ακόμα γενναία μάχη που καλείτε να δώσει η ΝΔ μίλησε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα «Επόμενη μεγάλη πολιτική μας αναμέτρηση είναι η ευρωεκλογές , πάμε να φέρουμε στην παράταξη μας μια ευρωπαϊκή νικη. Όμως πρέπει να προσφέρουμε μια ομάδα στις Βρυξέλλες που να μας αντιπροσωπεύει. Εκεί είμασταν εμείς που έκανε την Ελλάδα μελος , ετοιμάστηκε να δώσουμε μια ακομα γενναία μάχη» όπως είπε.

«Προχωράμε υπερήφανα σταθερά τολμηρά με τη ΝΔ» σημείωσε ο Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής.

Ενός λεπτού σιγή για όλα εκείνα τα στελέχη που δεν είναι πλέον στη ζωή ζήτησε να κρατηθεί από τους συμμετέχοντες στο προσυνέδριο ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α Θεσσαλονικης Θοδωρής Μητρακας ενώ ο πρόεδρος της Β’ ΔΕΕΠ Θωμάς Βρανος αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της ΝΔ στη Θεσσαλονικη και στο μεγάλο στοίχημα των ευρωεκλογών Σε μια ξεχωριστή ενότητα του προσυνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, χαιρετισμό απηύθυναν οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Βάκης Φραντζής, Δημήτρης Βαρτζόπουλο , Δημήτρης Τσάμης, Μηνάς Σαμαντζίδης, και Τάσος Σπηλιόπουλος.

«Απόψε μύρισε Θυμάρι και βασιλικός γιατί είμαστε παρόντες για τη μάχη των ιδεών»

Επί 5 δεκαετίες ο πυρσός φωτίζει και περνάει απο γενιά σε γενιά είπε ο πρόεδρος της Διοικούσας ΝΔ Ν. Θεσσαλονικης Ζησης Ιωακειμοβιτς . «Είμαστε στο πλευρό κάθε πολίτη Δικαιωματικά μπορούμε να περηφανευόμαστε ότι στεκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας Εμείς σήμερα κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη . Μπροστά μας έχουμε 100 μέρες αγώνα . Όλες και όλοι πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή γιατί με την Ελλάδα δεν παίζουμε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.