, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Tο μπούλινγκ είναι γνώρισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Επέμεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος στην προκλητική συμπεριφορά του έναντι της συναδέλφου του από τη Νέα Δημοκρατία Άννας Καραμανλή. Δίνοντας συνέχεια στο περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρεμένος δικαιολόγησε το γεγονός ότι άρπαξε από τα χέρια της κυρίας Καραμανλή το χαρτί που εκείνη κρατούσε και το πέταξε επειδή η ίδια ήταν… προκλητική.

«H τηλεοπτική εικόνα μπορεί να είναι τέτοια που να αλλοιώνει τα πάντα». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος για την αήθη επίθεση και χειρονομία που έκανε αρπάζοντας το χαρτί από τα χέρια της Άννας Καραμανλής. Βεβαίως, είναι απορίας άξιον πώς μπορεί ένα σκηνικό που μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση (χωρίς μοντάζ) να αλλοιώνει την εικόνα. Αυτό μόνο μέσα στο μυαλό του κ. Βαρεμένου μπορεί να συμβαίνει… Χειρότερη όλων, η δεύτερη εξήγηση που έδωσε ο κ. Βαρεμένος, αποδίδοντας την αντίδρασή του στην… προκλητική συμπεριφορά της κυρίας Καραμανλή.

Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η βία -και περισσότερο η λεκτική- έχει γίνει πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα περιστατικά διαδικτυακού και τηλεοπτικού μπούλινγκ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ύβρεις και η χυδαιολογία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο από τα στελέχη της Κουμουνδούρου. Εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της τοξικότητας που έχουν χτίσει. Τσαμπουκάς, κουλτούρα καφενείου και τραμπουκισμοί κάθε είδους προκειμένου να επιβάλουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις. «Ψόφοι», κατάρες, απειλές τύπου «θα σε βάλω τρία μέτρα κάτω από τη γη» δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η πρωτόγνωρη επίθεση που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν ξέρουμε από πού αντλεί η ΝΔ την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια συγγνώμη… Αυτές οι αγελαίες συμπεριφορές δεν λύνονται με μια απλή συγγνώμη. Είναι θέμα Παιδείας. Το «αρχή άνδρα δείκνυσι» αφορά μια ολόκληρη παράταξη που θα έπρεπε να ντρέπεται για τέτοιες χυδαιότητες και ψευτονταηλίκια… Θλιβερά φαινόμενα που υπονομεύουν και ακυρώνουν την παράδοση του πολιτικού μας πολιτισμού. Και δυστυχώς αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι το πολιτικό μπούλινγκ είναι ίδιον του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.