, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τροπολογία για παράταση των ειδικών συμβάσεων στους ΟΤΑ Α και Β βαθμού

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, έκανε γνωστό ότι κατατέθηκε στη Βουλή Υπουργική Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που συνήφθησαν για την αντιμετώπιση των ειδικών καταστάσεων με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε: “Κατατέθηκε στη Βουλή, Υπουργική Τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που απασχολείται στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα των Οργανισμών. Οι συμβάσεις αφορούν την πρόσληψη προσωπικού για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού. Μπορούν, έτσι, να παραταθούν από τη λήξη τους και μέχρι τις 31 Μαΐου 2022, με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής. Χαίρομαι που συνέβαλα ώστε να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά πάρα πολλούς εργαζόμενους”.

Πρόκειται για τροπολογία της παρ. 2 του άρθρου 74 του v. 4745/2020 (Α’ 214), η οποία, πλέον, θα προβλέπει τα εξής:

1. Συμβάσεις προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που απασχολείται στους α’ και β’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού COVlD-19, οι οποίες συνήφθησαν σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 74 του v. 4745/2020 (Α’ 214), δύνανται να παραταθούν από τη λήξη τους και μέχρι τις 31.5.2022 με απόφαση της οικείας οικονομικής επιτροπής και υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων για τη μισθοδοσία του προσωπικού αυτού. Εάν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό πίστωση ή η υπάρχουσα δεν επαρκεί, με την ίδια απόφαση γίνεται δεσμευτική εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία εγκρίνεται υποχρεωτικά από το οικείο δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο, στην πρώτη, μετά την παράταση, συνεδρίασή του.

2. Η παράταση των συμβάσεων της παρ. 1 αφορά προσωπικό που οι συμβάσεις του είναι ενεργές κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος και δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας των απασχολούμενων. Επ’ αυτών δεν εφαρμόζονται οι περιορισμοί των άρθρων 5 και 7 του Π.Δ. 164/2004 (Α’ 134), καθώς και οι περιορισμοί της παρ. 2 του άρθρου 36 του v, 4765/2021 (Α’ 6). Ο συνολικός χρόνος διάρκειας των εν λόγω συμβάσεων, περιλαμβανομένων των παρατάσεών τους, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το ανώτατο χρονικό διάστημα των είκοσι τεσσάρων (24) μηνών κατά την έννοια του άρθρου 6 του 164/2004.

3. Με απόφαση του οικείου Δημάρχου, δύναται κατ’ εξαίρεση, το προσωπικό του παρόντος, να διατίθεται και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) για τις ανάγκες ελέγχου εισόδου σε αυτά, λόγω του αυξημένου όγκου εργασιών που παρέχουν στους πολίτες.

Δείτε την ανάρτηση: https://www.facebook.com/Kalafatis.Stavros/posts/500302211535885

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.