, Πέμπτη
08 Δεκεμβρίου 2022

«Connected We Stand»: Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με επίκεντρο τον εθελοντισμό και τη νέα γενιά!

Το πολυθεματικό Φεστιβάλ «Connected We Stand Festival» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για 3η χρονιά, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία,το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 με δωρεάν είσοδο. Ξεχωρίζει για τη ποικίλα θεματολογία του, καθώς και για το γεγονός ότι επικεντρώνεται στον εθελοντισμό και στη νέα γενιά.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με ταυτόχρονα εκπαιδευτικό – ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα ευρύ και μοναδικό πρόγραμμα. Αναλυτικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο και τη δράση περίπου 80 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, από όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, θα υπάρχουν ζωντανές συναυλίες, αθλητικά δρώμενα (τουρνουά μπάσκετ, ξιφασκία, tae kwon do, μπάντμιντον, ποδηλασία, τένις, πινκ – πονκ και τζούντο) dj sets, χορός (παραδοσιακοί χοροί, νοητική αγωγή, παιδική yoga, ρυθμική, μπαλέτο, σάλσα, ακροβατικά, danse aerobic, hip-hop κ.ά.), θεατρικές παραστάσεις και βιωματικά εργαστήρια (ψυχική υγεία, αυτογνωσία, εθισμοί, περιβάλλον, έμφυλα στερεότυπα, εκφοβισμό κ.ά.).

Η διοργανώτρια του φεστιβάλ, Ανθή Πηλιτζίδου, σε συνέντευξή της στην «Karfitsa» μίλησε για τον εθελοντισμό, για τους καλλιτέχνες που θα δει ο κόσμος φέτος, καθώς και για τον στόχο του φεστιβάλ.

Ποιους καλλιτέχνες θα δούμε φέτος στο Φεστιβάλ;

Φέτος η σκηνή του «Connected We Stand Festival» φιλοξενεί αγαπημένους καλλιτέχνες όπως ο Claydee, η ANASTASIA, η ASPA και ο Κωνσταντίνος Φραντζής και δυναμικά DJ sets από τους Πέτρος Τριανταφύλλου, COYOT και Frau Dimitra.

Γιατί επιλέξατε τις συγκεκριμένες θεματικές για τα βιωματικά εργαστήρια;

Γενικά, στόχος μας με τη μορφή του Φεστιβάλ και τους άξονες στους οποίους κινείται, αθλητισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση και η ενεργή συμμετοχή, είναι να βρούμε πώς μπορούμε να κατανοήσουμε τους άλλους και πώς μπορούμε να λαμβάνουμε δράση για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Πόσο σημαντικός πιστεύετε ότι είναι ο εθελοντισμός, ειδικά στις μέρες μας;

Θεωρούμε ότι ο εθελοντισμός είναι κάτι απαραίτητο για τη συνεκτικότητα της κοινωνίας και την εξέλιξη του ανθρώπου, ο οποίος μέσα από την προσφορά μπορεί να βρίσκει συνεχώς κίνητρα και ερεθίσματα που τον ενεργοποιούν και τον εξελίσσουν. Ο εθελοντισμός για εμάς, έχει την έννοια οποιασδήποτε πράξης που έχει στόχο την κοινή ωφέλεια,. Γενικώς, ο εθελοντισμός περιλαμβάνει γενικότερα τη συμμετοχή σε οτιδήποτε αφορά την κοινωνία.

Ποιος είναι ο σκοπός του Φεστιβάλ και γιατί στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα γενιά;

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα αλληλεγγύης και ενεργής συμμετοχής των νέων, η αλλαγή νοοτροπίας μέσα από απλές καθημερινές πράξεις και η ένωση των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής και ηλικίας. Η νέα γενιά βρίσκεται στο επίκεντρο, γιατί πιστεύουμε ότι με μια πιο ενεργή συμμετοχή των νέων, μπορούμε να έχουμε και μία πιο ουσιαστική αλλαγή στην κοινωνία και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τους βασικούς άξονες του Φεστιβάλ: αθλητισμός, περιβάλλον, πολιτισμός, τέχνες και εκπαίδευση.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τους CONNECT YOUR CITY, Χ.Α.Ν.Θ., Infinity Greece, AddArt, Fabric Republic, ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, ESN Thessaloniki, Actionaid Hellas, ΕΨΥΚΑ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του Φεστιβάλ εδώ

Επισκεφθείτε τα προφίλ του Φεστιβάλ στα social media τους, Instagram & Facebook:

https://www.instagram.com/connectyourcity/

https://www.facebook.com/connectyourcity/