, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

The Great Gig: «Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη μας αγάπη»

«Η Θεσσαλονίκη είναι η μεγάλη μας αγάπη. Το κοινό της μας έχει αγκαλιάσει και συνεχίζει να μας αγκαλιάζει όλα αυτά τα χρόνια. Η λέξη «συγκίνηση» τα συνοψίζει όλα!», αναφέρουν σε συνέντευξή τους μέλη του συγκροτήματος «The Great Gig».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΔΑ

Το συγκρότημα «The Great Gig» επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα με τις αγαπημένες επιτυχίες των «Pink Floyd», στο Principal Theater, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 22.30. Στη συνέντευξή τους στην Karfitsa, μιλάνε για τα συναισθήματά τους πάνω στη σκηνή όταν ερμηνεύουν τραγούδια των «Pink Floyd», για την ξεχωριστή θέση που έχει στην καρδιά τους η Θεσσαλονίκη, καθώς και για κάποια από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα.

Ποια συναισθήματα αποκομίζετε όταν ερμηνεύετε τραγούδια ως αφιέρωμα ενός από του πιο γνωστού συγκροτήματος παγκοσμίως;

Όταν βρισκόμαστε στη σκηνή τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα… και αυτό όχι μόνο γιατί έχουμε την τύχη να παίζουμε ζωντανά αυτές τις μουσικές που έχουν αγγίξει, και συνεχίζουν να αγγίζουν τόσες γενιές, αλλά και γιατί βιώνουμε την αντίδραση του κόσμου που παρακολουθεί και συμμετέχει με πολλή συγκίνηση.

Τί ήταν αυτό που σας έλκυσε για να ασχοληθείτε με τη μουσική;

Οι Great Gig είναι ένα σχήμα με συνολικά 9 μέλη οπότε μπορώ να απαντήσω μόνο προσωπικά. Η μουσική για εμένα ανέκαθεν ήταν ένας τρόπος -ίσως ο καλύτερος τρόπος- να εκφράσω τον μέσα μου κόσμο αλλά και να ερμηνεύσω τον έξω κόσμο. Αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος για τη δική μου ενασχόληση με αυτήν. Τα τελευταία 18 χρόνια έχω την χαρά να μοιράζομαι την ίδια αγάπη με όλους τους υπόλοιπους μέσα στο σχήμα αυτό και με όχημα την μουσική και τα τραγούδια των Pink Floyd νιώθω πραγματικά τυχερός.

Πείτε μας μερικά από τα αγαπημένα σας τραγούδια των Pink Floyd και γιατί καθιστούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας.

Δύσκολη ερώτηση… κι αυτό γιατί μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μελετήσει κι ερμηνεύσει το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας τους ταυτιζόμενοι με τα μηνύματα και την αισθητική τους σε πάρα πολλά σημεία. Ωστόσο, αν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια θα επέλεγα το «Shine on you crazy diamond» για την πλούσια ποιητική του μορφή και την ιστορία που κρύβει, το «Us and Them» για το πώς αντικατοπτρίζει ακόμα και τη σημερινή εποχή παρά την ηλικία του, και σίγουρα το «Comfortably Numb» γιατί πέρα από τους εκπληκτικούς του στίχους είναι για μένα ένα δείγμα αριστουργηματικής μουσικής σύνθεσης και κιθαριστικής ερμηνείας.

Τί συναισθήματα θέλετε να δημιουργήσετε στο κοινό μέσα από το συγκεκριμένο μουσικό αφιέρωμα;

Στόχος μας είναι πάντα ένα μοναδικό οπτικοακουστικό ταξίδι και μια εμπειρία που θα μείνει στη μνήμη του κόσμου για καιρό. Κι αυτό πιστεύω ότι καταφέρνουμε αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια, κι ενώ η ερώτηση «τί συναισθήματα θέλετε να δημιουργήσετε στο κοινό» είναι πολύ λογική, εντέλει αυτό που συμβαίνει στις συναυλίες μας είναι μια αλληλεπίδραση με το κοινό. Κι εκεί που λέμε ότι «το ταξιδεύουμε» τελικά μας ταξιδεύει αυτό. Κάθε μας συναυλία είναι μια μοναδική εμπειρία και για εμάς τους ίδιους.

Πείτε μας κάποια από τα αγαπημένα σας μουσικά συγκροτήματα που δεν χορταίνετε να ακούτε τη μουσική τους μέχρι και σήμερα.

Μεγάλη η λίστα… συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως Pink Floyd (περίεργο;…), και όχι απαραίτητα με σειρά προτεραιότητας David Bowie, Sting αλλά και Led Zeppelin, Dream Theater, Marillion, Steven Wilson. Συγκροτήματα από τον Pop / Rock και metal χώρο. Ξένη αλλά και ελληνική μουσική. Δε νομίζω ότι έχει τέλος η λίστα…

Τί συναισθήματα σας δημιουργεί η Θεσσαλονίκη, όταν ερμηνεύετε στην πόλη αυτή, καθώς σε αυτή ήταν η πρώτη σας ερμηνεία το 2006;

Η Θεσσαλονίκη είναι φυσικά η μεγάλη μας αγάπη. Το κοινό της παρόλο που το έχουν χαρακτηρίσει «αυστηρό» μας έχει αγκαλιάσει πολύ ζεστά όλα αυτά τα χρόνια με πολλή αγάπη και στήριξη σε αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις κόσμο που στις αρχές έρχονταν στις συναυλίες μας σε παρέες ή μόνοι και τώρα να συνεχίζουν να έρχονται ακόμη και με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Οπότε νομίζω πως η λέξη «συγκίνηση» τα συνοψίζει όλα. Και όλη την αγάπη αυτή θα προσπαθήσουμε να την ανταποδώσουμε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Principal.