, Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

search icon search icon

«The Speakeasies’ Swing Band»: Το Θεσσαλονικιώτικο συγκρότημα εμπνευσμένο από την περίοδο ποτοαπαγόρευσης

Πίσω στα… πάτρια εδάφη επιστρέφουν οι πολυταξιδεμένοι «The Speakeasies’ Swing Band» που σε λίγες μέρες θα ξεσηκώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης με μία καταπληκτική, όπως, πάντα συναυλία.

Συγκεκριμένα, η μπάντα από τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με δικά της αλλά και διαχρονικά κομμάτια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου «ανοίγοντας» δυναμικά την φθινοπωρινή σεζόν!

Έχοντας γυρίσει την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο, το συγκρότημα θα εμφανιστεί στη σκηνή της αυλής του Block33 ταξιδεύοντάς μας με ακούσματα από την Αμερική και τον μεσοπόλεμο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολή. 

Η Κατερίνα Σισίννι, η «φωνή» του γνωστού συγκροτήματος swing μουσικής, μοιράζεται στην «Κ» το σκεπτικό πίσω από την ονομασία του, λεπτομέρειες για τη σχέση των μελών του, αλλά και το αγαπημένο της κομμάτι!

Πώς επιλέξατε το όνομα σας; Συνδέεται με τα speakeasy bars; Γιατί θελήσατε να γίνει αυτή η σύνδεση;

Το όνομα μας όντως το εμπνευστήκαμε από τα speakeasy bars, που στην ποτοαπαγόρευση της Αμερικής τις δεκαετίες ‘20 και ‘30 λειτουργούσαν ως παράνομα μπαρ με αλκοόλ και μουσική, κρυμμένα πίσω και κάτω από καταστήματα ή σε κρυφές τοποθεσίες. Η μουσική που μεσουρανούσε τότε ήταν η Swing, η Dixieland και η Blues που είναι το στυλ μας και μας φάνηκε πολύ ταιριαστό σαν όνομα, σε συνδυασμό με αυτήν την αύρα απαγόρευσης και ανάγκης ελευθερίας που πάντα έρχεται και παντα θέλουμε να τη γιορτάζουμε!

Όντας ένα συγκρότημα με πολλά μέλη πώς είναι η συνεργασία; Πώς επιλύονται οι διαφωνίες οι οποίες μπορεί να προκύψουν;

Πάντα υπάρχουν διαφωνίες όπως σε κάθε μεγάλη παρέα ή οικογένεια, παρ’ όλα αυτά αγαπιόμαστε κι έχουμε μάθει να βρίσκουμε την άκρη. Όταν έρθει η στιγμή και συμφωνήσουμε γίνονται τα πιο ωραία πράγματα.

Υπάρχει απήχηση της μουσικής σας στη νέα γενιά; Ποια είναι η άποψη σας και τι κάνετε για να προσεγγίσετε ακουστικά τη νεολαία;

Η μουσική μας είναι κάπως κλασική και άχρονη πλέον, τη μπερδεύουμε όμως με τα δικά μας προσωπικα γούστα και ακούσματα και έτσι φτιάχνουμε κάτι που πιστεύουμε ότι πάντα υπάρχει κάποιος να ακούσει. 

Άλλωστε κι εμείς ακόμα μικροί είμαστε!

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες ιδιαίτερα για τους καλλιτέχνες. Κάνετε κάποιες έξτρα δουλειές πέραν της μπάντας για να επιβιώσετε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;

Βεβαίως και κάνουμε άλλα πράγματα! Οι μισοί σχεδόν είχαμε και «πρωινές» δουλειές σχεδόν πάντα, πλέον όμως έχει καταστεί αδύνατο το αντίθετο. Πλέον προσπαθούμε να είμαστε ενωμένοι και αισιόδοξοι παρά τις αντιξοότητες!

Υπάρχει κάποιο ή κάποια από τα τραγούδια σας που ξεχωρίζουν για εσάς; Αν υπάρχει ποιο είναι το backstory;

Αν πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίσουμε ένα από τα «παιδιά» μας, ίσως αυτό να είναι το «Bright Lights Late Nights», που είναι το πρώτο μας τραγούδι και βίντεο κλιπ. Στην πραγματικότητα όμως, κάθε νέο μας τραγούδι γίνεται το νέο αγαπημένο μας!

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.