16:27, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια δύο εκθέσεων στη Myro Gallery! (ΦΩΤΟ)

Αναλυτικά, η έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Καρίνα αφορά πίνακες ζωγραφισμένους με ελαιοχρώματα με θέματα εμπνευσμένα από τα ταξίδια της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και από την απλή καθημερινότητα. Από την άλλη τα έργα έκθεσης φωτογραφίας της Σούλας Αποστολάκη εκπροσωπεύουν ένα ψυχολογικό session που αφορούν την ψυχολογική προβολή. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Η Μαρία Καρίνα γεννήθηκε κει μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έμεινα αρκετά χρόνια στο εξωτερικό όπου και δημιούργησε τα έργα τέχνης. Οι πίνακες της Μαρίας Καρίνα συνιστούν μια πρωτότυπη φωνή, αυθεντική ερμηνεία της εσωτερικής της πραγματικότητας με εικαστικά μέσα. Η αφετηρία τους είναι η εικόνα ως στιγμιότυπο. Στους πίνακές της επικρατούν περισσότερο γήινα χρώματα, παραμορφώσεις και πλατιές πινελιές πλατιές πινελιές σε εναλλαγή με την πολυφωνία του τόνου που αναδίδουν άρωμα κλασικού.

M6 Northbound, Birmingham
M6 Fort Dunlop, Birmingham
Οι Πρόσφυγες
Ο καθρέφτης
Λουλούδια στη βιτρίνα
Η κοιμωμένη
Σίφνος

Η Σούλα Αποστολάκη γεννήθηκε το 1998 και η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας βασίζεται στο πρώτο μέρος της πτυχιακής της εργασίας που αποτελεί την προσωποποίηση του πρώτου σταδίου ενός ψυχολογικού session που αφορά στη ψυχολογική προβολή. Η φωτογραφία, το μοντάζ και ο κινηματογράφος αποτελούν το πάθος της και εμπνεύστηκε για τη συγκεκριμένη έκθεση στη περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Λίγα λόγια για τη Myro Gallery

Η Myro Gallery είναι ανοιχτή από το 2011 και ενδιαφέρεται να φιλοξενεί έμπειρους αλλά και πιο νέους στον χώρο καλλιτέχνες. «Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο να φιλοξενούνται ταυτόχρονα εκθέσεις, ώστε να υπάρχει ανταλλαγή κοινού αλλά και επικοινωνία των πιο νέων καλλιτεχνών με τους πιο έμπειρους, δήλωσε η υπεύθυνη της γκαλερί», Μαριάνα Ρωσιάδου.