, Τετάρτη
07 Δεκεμβρίου 2022

«Wine Selfie Festival»: Ένα ταξίδι στον γευστικότατο κόσμο του κρασιού!

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ, με επίκεντρο το ελληνικό κρασί και τη γευσιγνωσία, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, για ένα αξέχαστο διήμερο, στην Αποθήκη ΄Γ του λιμανιού, αύριο Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία μοναδική έκθεση, προμηθευόμενη από 80 περίπου οινοποιεία, με περισσότερες από 350 ετικέτες κρασιού, που προσφέρει την ωραιότερη ατμόσφαιρα, παρέα με  lounge μουσική. Γιατί τί πιο ρομαντικό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από ένα ποτήρι κρασί παρέα με χαλαρή μουσική και θέα τη θάλασσα!

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ, κ. Στέφανος Κόγιας, σε συνέντευξή του στην «Karfitsa» μίλησε για το Wine Selfie Festival και όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτό.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΑΔΑ

Τί είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ ξεχωριστό;

«Το “Wine Selfie Festival” ξεχωρίζει, καθώς πρόκειται για μία έκθεση χωρίς την παρουσία παραγωγών, κάτι που σημαίνει ότι τα κρασιά δεν είναι τοποθετημένα με τη σειρά ανά οινοποιείο, αλλά είναι κατανεμημένα θεματικά, δηλαδή τα λευκά, τα ροζέ και τα ερυθρά βρίσκονται σε ξεχωριστά stand-tables μεταξύ τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τους γευσιγνώστες», αναφέρει ο κ. Κόγιας. Τα κρασιά θα είναι ταξινομημένα ανά χρώμα, στυλ και κυρίως ανά ποικιλία ή blend ποικιλιών, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση ομοειδών κρασιών μεταξύ τους.

Μία τεράστια γκάμα κρασιών, κυρίως ελληνικής καταγωγής, προσφέρονται στους λάτρεις του κρασιού και της γευσιγνωσίας. Το Φεστιβάλ έχει και ως στόχο να προσελκύσει και επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν δοκιμάσουν την τεράστια αυτή ποικιλία κρασιών και να προμηθευτούν από αυτό που θα τους μείνει πιο ξεχωριστό στις δικές τους γεύσεις και προτιμήσεις.

Πείτε μας λίγα λόγια για την παραγωγή Wine Style

«Η παραγωγή του συγκεκριμένου Φεστιβάλ γίνεται από την εταιρεία Wine Style, η οποία είναι δικιά μου και διοργανώνει διάφορα wine events, όπως το Wine Selfie Festival και το Wine Show που θα γίνει στις 2 και 3 Απριλίου. Έχει ως στόχο να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο ελληνικό κρασί και να προωθήσει κιόλας ελληνικές παραγωγές από όλη την Ελλάδα».

Πάνω στο κάθε κρασί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο κόσμος και όλες οι λεπτομέρειες του κρασιού:

  1. Το pH (πεχά)
  2. Η οξύτητα του κρασιού
  3. Το ποσοστό αλκοόλ που εμπεριέχει
  4. Η καταγωγή του – από ποια περιοχή είναι
  5. Ποιος το διανέμει, το site και το email του οινοποιείου
  6. Τα ποσοστά ποικιλιών
  7. Με ποιον τρόπο καλλιεργείται