, Σάββατο
18 Μαΐου 2024

search icon search icon

Αδ. Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Επιστρέφονται τα χρήματα στους ασθενείς των σημερινών χειρουργείων» (ΦΩΤΟ+Video)

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και των Υφυπουργών Μάριου Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ.

Λίγο μετά τις 4:00 το απόγευμα ξεκίνησαν από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου τα πρώτα τρία απογευματινά χειρουργεία . Πρόκειται για δυο επεμβάσεις ολικής αρθροπλαστικής ,σε έναν 67χρονο και μια 73χρονη , και μια επέμβαση κήλης σε έναν 54χρονο.

Συμβολική ήταν και η παρουσία στα «εγκαίνια» των απογευματινών χειρουργείων, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα, του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ,και των Υφυπουργών Μάριου Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλου .

«Συναντήσαμε την πρώτη χειρουργική ομάδα και συνομιλήσαμε με τον πρώτο ασθενή ο οποίος μπαίνει πλέον στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας ως ο πρώτος ασθενής και η πρώτη χειρουργική ομάδα που εγκαινίασαν τα απογευματινά χειρουργεία» είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «ήταν πολύ συγκινητικό γιατί ο ίδιος είπε ότι περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019. Δεν μπορούσε να βρει τρόπο και όταν έμαθε ότι γίνονται απογευματινά χειρουργεία ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να έρθει να χειρουργηθεί. Είναι μια συγκινητική στιγμή ότι με μια πρωτοβουλία που έλαβες ,ένας έστω συμπολίτης σου βρήκε μία λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε. Μας εξιστόρησε όλη του την περιπέτεια μέχρι τη σημερινή μέρα που έφτασε να χειρουργηθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη « είναι κάτι που το συζητούσαμε 32 ολόκληρα χρόνια και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξε ώστε να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε αυτό το ιστορικό για το ΕΣΥ γεγονός και τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Θεμιστοκλέους , ο οποίος υπήρξε ο εμφανής πρωταγωνιστής όλης αυτής της προσπάθειας. Πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τους πάρα πολλούς γιατρούς, αναισθησιολόγους, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων. Ήδη τώρα, μετά από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου θα βρεθούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου επίσης ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία, αύριο σε επόμενο νοσοκομείο, μεθαύριο σε επόμενο, κάθε μέρα επιπλέον νοσοκομεία και κλινικές ακολουθούν τη μεταρρύθμιση. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους ασθενείς οι οποίοι παρά το αρνητικό κλίμα που προσπάθησαν κάποιοι να καλλιεργήσουν έσπευσαν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας να δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία».

Ο Υπουργός Υγείας εξέφερα τη βεβαιότητα «πως σε λίγες εβδομάδες, όταν πλέον το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά, και όταν θα ξεκινήσει και η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την προσφορά των πολλών χιλιάδων δωρεάν χειρουργείων, η κοινή γνώμη θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά κυρίως υπέρ των ασθενών. Επίσης θα ήθελα να πω τα σημερινά ειδικά χειρουργεία, εδώ και στο ΑΧΕΠΑ, κατόπιν αποφάσεων του πρωθυπουργού καίτοι οι ασθενείς τα είχαν πληρώσει, με υπουργική απόφαση επειδή αδημονούσαν να χειρουργηθούν θα τους επιστρέψουμε τα χρήματά τους. Θα τα πληρώσει το Υπουργείο Υγείας ως μία συμβολική κίνηση για την έναρξη αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης που αλλάζει την ιστορία του ΕΣΥ. Θέλω να ξέρουν όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε νυχθημερόν για να μπορούμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο ΕΣΥ. Όσοι νομίζουν ότι δουλεύουμε εναντίον του κάνουν λάθος» είπε ο κ. Γεωργιάδης .

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.