, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Απ. Τζιτζικώστας από ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου: Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της εμπιστοσύνης όλων των πολιτών της ΠΚΜ (ΦΩΤΟ+Video)

“Σήμερα υπογράφουμε ένα συμβόλαιο με το οποίο αναλαμβάνουμε τη δέσμευση ότι θα βάζουμε πάνω και πρώτα από όλα τα συμφέροντα του τόπου μας και ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας. Αυτή την ευθύνη αναλαμβάνουμε σήμερα. Την ευθύνη της εμπιστοσύνης όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι απόλυτη και ξεκάθαρη δέσμευσή μου ότι θα είμαι Περιφερειάρχης όλων των Μακεδόνων. Χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς” ανέφερε μεταξύ άλλων συγκινημένος ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, πλήθος κόσμου, πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων, αλλά και φορέων της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βρέθηκαν προκειμένου να δώσουν το παρόν στην “ανανέωση” της θητείας του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μαζί του, 61 νέοι και παλιοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν αλλά και να βελτιώσουν το έργο της διοίκησης Τζιτζικώστα.

Η Μακεδονία του 2030

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε ότι η διοίκηση της ΠΚΜ θα εργαστεί σκληρά “Για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες. Με περισσότερη αλληλεγγύη.Για τη Μακεδονία στην πρωτοπορία της Ελλάδας. Για τη Μακεδονία στην κορυφή της Ευρώπης. Για τη Μακεδονία του 2030.Μια σύγχρονη, έξυπνη πράσινη και ανθρώπινη Μακεδονία”.

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος, διαβάζοντας τον θρησκευτικό όρκο. Τον πολιτικό όρκο εκφώνησε ο Θόδωρος Μητράκας, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το “παρών” στην τελετή ορκωμοσίας έδωσε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, νέος Περιφερειάρχης Αττικής και ο Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.