Πέντε αστυνομικοί με πλήρη εξοπλισμό, κράνη, όπλα και γυαλιά νυχτερινής όρασης. Πίσω τους, το φως της δύσης και ο φράχτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αυτή η εικόνα, μέσα από τον φακό του αρχιφύλακα Αποστόλη Κουρούκα, πέρασε στην τελική φάση του διαγωνισμού φωτογραφίας της Europol, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΑΝΗ ΧΑΡΙΣΗ
Ο 35χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, είναι λάτρης της φωτογραφίας. Όπως λέει στην «Καρφίτσα», πρόκειται για το αγαπημένο του χόμπι, στο οποίο αφιερώνει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του.
Μια λήψη με πρωταγωνιστές τους συναδέλφους του
«Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξα πριν από δύο χρόνια. Οι αστυνομικοί που απεικονίζονται είναι συνάδελφοί μου, με τους οποίους εργάζομαι στα σύνορα. Αν προσέξετε, στο βάθος διακρίνεται αχνά και ο φράχτης», αναφέρει.
Διαβάστε περισσότερα: https://karfitsapress.gr/




