, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

Αποκάλυψη! Ο Ζέρβας μέχρι και τον Παπαγεωργόπουλο συνάντησε για στήριξη (ΦΩΤΟ)

Θερμές αγκαλιές του Κ. Ζέρβα με τον πρώην δήμαρχο που συντάραξε το πανελλήνιο με την υπεξαίρεση 50 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης σε προκαθορισμένη συνάντηση με σκοπό «ο δήμος να μην πέσει σε ξένα χέρια!»

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι καταφθάνουν στον εξωτερικό χώρο της Βίλλα Μπιάνκα ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Και μη φανταστεί κάποιος πως η συνάντηση τους ήταν τυχαία. Διόλου. Οι δύο άνδρες είχαν προκαθορισμένο ραντεβού και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή, από τις θερμές αγκαλιές και τα φιλιά που αντάλλαξαν μεταξύ τους. Και για να λέμε τα πράγματα ως έχουν: δεν ήταν ένα απλό ραντεβού, αλλά μία προεκλογική συνάντηση μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά της συζύγου του, προσκάλεσαν στον εξωτερικό χώρο της δημοτικής πινακοθήκης φίλους τους προκειμένου να ζητήσουν να στηριχθεί η υποψηφιότητα Ζέρβα στις επικείμενες εκλογές.

Ο κ.Ζέρβας συνομίλησε μαζί τους, πέρασε από τραπέζι σε τραπέζι προκειμένου να κάνει γνωστό στους καλεσμένους του κ.Παπαγεωργόπουλου ότι πρέπει να τον ψηφίσουν στις εκλογές και να τρέξουν για χάρη του, αλλιώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να πέσει σε «ξένα χέρια».

Η στενή σχέση και το κλίμα αβρότητας μεταξύ των Παπαγεωργόπουλου – Ζέρβα σε αυτή την προεκλογική μάζωξη προκάλεσαν πολλά σχόλια σε όσους έτυχε εκείνη την ώρα να απολαμβάνουν τον καφέ τους στον ίδιο χώρο και οι οποίοι αναρωτήθηκαν: «Τί μπορεί να ενώνει τους Παπαγεωργόπουλο και Ζέρβα;».

Για όσους γνωρίζουν τα πράγματα λίγο καλύτερα, αυτή η συνάντηση δεν ήταν καθόλου περίεργη. Ισα ίσα ήταν αναμενόμενη, αφού το «σύστημα Παπαγεωργόπουλου» εγκαταστάθηκε στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου από τις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων της διοίκησης Ζέρβα το 2019. Αρκετοί πρώην συνεργάτες του, αλλά και υπηρεσιακά στελέχη που ήταν σε θέσεις προϊσταμένων στο δήμο επί ημερών του, πλαισιώνουν τον νυν δήμαρχο και κάνουν γενικό κουμάντο.

Λίγους μήνες αργότερα, την άνοιξη του 2020 ακολούθησε προσπάθεια «ξεπλύματος» του κ.Παπαγεωργόπουλου μέσω της δημοτικής τηλεόρασης TV100. Ο πρώην δήμαρχος κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου μοναδική επιδίωξη του ήταν να πείσει πως είναι αθώος και πως οι βαρύτατες καταδίκες είναι προϊόν δικαστικής πλάνης και σκευωρίας.

Μία εκπομπή όπου δεν ρωτήθηκε για την υπεξαίρεση ύψους 17,5 εκατ. ευρώ και την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του Δήμου και τα οποία παραμένουν αναπάντητα. 

Επίσης, τον τελευταίο καιρό μαθαίναμε από διάφορες πηγές ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δραστηριοποιείται υπέρ της υποψηφιότητας Ζέρβα κάνοντας αρκετά τηλεφωνήματα απαιτώντας να στηριχθεί ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. 

Στόχος του να βοηθήσει τον απερχόμενο δήμαρχο, αλλά και τον πρώην στενό του συνεργάτη και πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Σωτήρη Καπετανόπουλο, του οποίου ο γιος είναι υποψήφιος με τον Ζέρβα.

Και η απορία περί πολιτικής και αξιακής έκπτωσης: Τι άλλες συνεργασίες σκοπεύει να κάνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας; 

Αυτός δεν ήταν που το 2010 κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μπουτάρη για να ανατρέψει τη συνέχεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου που είχε συνταράξει το πανελλήνιο από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης; Τότε, που ο νυν δήμαρχος δήλωνε σε δημόσιες συγκεντρώσεις υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ και δεν είχε, όπως σήμερα, το χρίσμα της ΝΔ.

Και ποιες είναι οι αξίες άραγε των υπολοίπων πρωτοκλασάτων στελεχών της σημερινής διοίκησης Ζέρβα για τον εναγκαλισμό με τον καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη Παπαγεωργόπουλο; Αυτών των στελεχών που στις εκλογές του 2010 και του 2014 κατέβηκαν με σημαία ψήφο στην «Πρωτοβουλία» για να απαλλαγεί η πόλη από το σύστημα Παπαγεωργόπουλου και να μην πέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στα χέρια της Δεξιάς. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA