, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Ασκήσεις συσπείρωσης από τη ΝΔ

Όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογικοί αντιπρόσωποι αναζητούνται λίγο πριν αρχίσει επισήμως η προεκλογική περίοδος. Για παράδειγμα στις προηγούμενες εκλογές  του Ιουλίου του 2019 ζητήθηκαν εκλογικοί αντιπρόσωποι στις αρχές Μαΐου. Ωστόσο η Νέα Δημοκρατία Θεσσαλονίκης έχει κινητοποιηθεί ήδη για την εξεύρεση 1.800 περίπου ατόμων που θα βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα του νομού την ημέρα των εκλογών .

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

 Άλλο ένα δείγμα ότι οι κάλπες πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο είναι το μήνυμα (email) που έστειλε πριν από περίπου δέκα ημέρες στα μέλη της η ΝΔ ζητώντας τους να δηλώσουν εθελοντικά την πρόθεση τους να γίνουν εκλογικοί αντιπρόσωποι ενώ σε μέσα σε αυτό επισημαίνει «ότι η βοήθεια αυτή είναι σημαντική ώστε  το κόμμα μας να συνεχίσει να χτίζει τη χώρα που μας αξίζει να ζούμε».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει: «Βαδίζουμε σιγά σιγά προς τις επερχόμενες εκλογές και μπαίνουμε σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας. Εκλογές πολύ σημαντικές για το μέλλον της χώρας μας.Όσοι έχετε ζήσει εκ των έσω μια εκλογική διαδικασία γνωρίζετε ότι ο ρόλος των εκλογικών αντιπροσώπων είναι καθοριστικός.Η παράταξη μας χρειάζεται ανθρώπους που θα συμβάλουν στην εκλογική μάχη ως εκλογικοί αντιπρόσωποι. Απευθύνομαι σε εσάς, που ως εθελοντές του κόμματός μας αποτελείτε την κινητήριο δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Σας ζητώ λοιπόν να συνεισφέρετε με τις δυνάμεις σας στην κοινή μας προσπάθεια, ώστε το κόμμα μας να συνεχίσει να χτίζει τη χώρα που μας αξίζει να ζούμε».

Παρότι ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα ποια θα είναι η Κυριακή των εκλογών, οι Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της πόλης μας βρίσκονται σε εγρήγορση και έχουν θέσει τα μέλη τους σε ετοιμότητα ενώ στην Πειραιώς θεωρούν κρίσιμης σημασίας το να συσπειρωθεί με οποιοδήποτε τρόπο η κομματική βάση της παράταξης έως τις εκλογές χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την απομάκρυνση από την στρατηγική της προσέγγισης του Κέντρου.

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι συνδυασμοί του κόμματος στη Θεσσαλονίκη θα έχουν κλείσει, ώστε οι υποψήφιοι της ΝΔ να μπορούν να κινηθούν προεκλογικά και με τη «βούλα» του κόμματος.

Ωστόσο για την πόλη γρίφος παραμένει η εκ νέου υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή αν και το επικρατέστερο σενάριο λέει πως ο ίδιος, θέλοντας να βοηθήσει το κόμμα ,θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Α΄Περιφέρειας .Άλλωστε όπως μας τόνιζαν στελέχη της ΝΔ « το όνομα του πρώην πρωθυπουργού φέρνει κόσμο στις κάλπες».

Κόσμο στην κάλπη όμως παλεύουν να φέρουν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι οι οποίοι το τελευταίο διάστημα επιδίδονται στην παρουσία και στον χαιρετισμό εκδηλώσεων αλλά και στη διοργάνωση τους .

Πάντως σε ότι έχει να κάνει με την Α΄Θεσσαλονίκης δυναμικά συνεχίζουν οι Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου και  Δημήτρης Κούβελας ενώ στην ανακοίνωση των νέων ονομάτων θα βρίσκεται αυτό του Μάριου Δράμαλη , της Αφροδίτης Νέστορα του Γιάννη Ταχματζίδη και ίσως του Μαννώλη Ιωαννίδη. Τον αγώνα του σταυρού θα δωσουν εκ νέου ο πρώτος επιλαχών τους 2019 Παναγιώτης Κοκόρης αλλά και οι πολιτευτές Διαμαντής Γκολιδάκης και Νίκος Καραγιαννακίδης . Όσον αφορά τον Γιώργο Ορφανό όπως μαθαίνουμε βάζει πλώρη αποκλειστικά και μόνο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη  Β’ Θεσσαλονίκης «ένεση»  ανανέωσης επιχειρείται με τον Φάνη Παππά και την Κατερίνα Ζιούτα  ενώ θα κατέβουν οι νυν βουλευτές , Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA