, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

Άσπρη μέρα στα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Γέμισαν από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν για να απολαύσουν το χιόνι και να κάνουν τα αγαπημένα τους σπορ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΑΤΣΟΥ

Σκι, snowboard, snowmobile στις πίστες, ζεστά ροφήματα και χαμόγελα στα σαλέ, έπειτα από μία πολύμηνη αναμονή επιτέλους έπεσαν χιόνια στα βουνά και εκατοντάδες φίλοι του χιονιού κατέκλυσαν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας. Φαλακρό, Λαϊλιά, Καϊμακτσαλάν, Πισοδέρι, Ελατοχώρι, 3-5 Πηγάδια και Σέλι, τα χιονοδρομικά κέντρα σε ολόκληρη τη Μακεδονία υποδέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες που «πλημμύρισαν» τις πίστες επιδιδόμενοι στα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ και απολαμβάνοντας τη θέα του κατάλευκου χιονισμένου τοπίου.

«Είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο που ανοίγουμε σε πλήρη λειτουργία και έχουμε κόσμο από τις οκτώ το πρωί που με ανυπομονησία περιμένουν να ανοίξουν οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου, προκειμένου να ξεκινήσουν τις καταβάσεις με τα σκι και τα snowboard», αναφέρει στην εφημερίδα Karfitsa, ο Δημήτρης Γλάρας, διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Ελατοχωρίου.

Στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο οι επισκέπτες – οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα στερήθηκαν τις εξορμήσεις στα χιόνια – ήταν από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Εκμεταλλεύτηκαν την εύκολη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο και πέρασαν το πρώτο Σαββατοκύριακο του φετινού χειμώνα με χιόνια στα βουνά και τα χιονοδρομικά. «Στις πίστες του χιονοδρομικού υπάρχει χιόνι από 45 έως 60 εκατοστά, από τη χιονόπτωση των προηγουμένων ημερών, είναι σε καλή κατάσταση, η οποία θα βελτιώνεται όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες, πράγμα που θα ικανοποιεί ακόμη περισσότερο τους λάτρεις του σκι και των υπόλοιπων χειμερινών σπορ», τονίζει ο κ. Γλάρας.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, στο Βέρμιο της Ημαθίας. Οι λάτρεις του σκι, αλλά και του χιονιού βρέθηκαν εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο και το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ. «Το χιόνι που έπεσε τις προηγούμενες μέρες σε συνδυασμό με τη χαμηλή θερμοκρασία της Πέμπτης και της Παρασκευής μας επέτρεψε να ανοίξουμε δώδεκα από τις δεκαέξι πίστες του χιονοδρομικού», δηλώνει στην «Κ», ο Απόστολος Μελιόπουλος, υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου.

Στο εν λόγω χιονοδρομικό κέντρο όπως και στα υπόλοιπα δεν έφτασαν μόνο επισκέπτες για να κάνουν σκι, αλλά και πάρα πολλοί που θέλησαν να απολαύσουν το χιονισμένο τοπίο από τις θέσεις των σαλέ, πίνοντας ένα ζεστό ρόφημα. «Μολονότι άργησε να χιονίσει είμαστε αρκετά αισιόδοξοι καθώς έχουμε ακόμα δύο μήνες για τα χιονοδρομικά και οι καιρικές προγνώσεις δείχνουν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες χιονοπτώσεις πολύ σύντομα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση του χιονιού στις πίστες να βελτιώνεται ακόμα περισσότερο και να προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση στους σκιέρ. Επιπλέον, η κοντινή απόσταση του χιονοδρομικού από τη Θεσσαλονίκη μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η επισκεψιμότητα μας θα είναι υψηλή», καταλήγει ο κ. Μελιόπουλος.

Όσον αφορά τις τιμές, παραμένουν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με πέρσι εκτός από μικρές διαφορές σε κάποιες υπηρεσίες. Στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου οι τιμές για την εκμάθηση σκι και snowboard παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2022, ενώ η τιμή για την έκδοση ημερήσιας κάρτας, όσον αφορά την χρήση των υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου αυξήθηκε κατά ένα ευρώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA