, Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

search icon search icon

«Αθλητισμός και αδελφοσύνη»: Εγκαίνια μιας ξεχωριστής έκθεσης φωτογραφίας στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Γάλλου Προξένου (ΦΩΤΟ+Video)

«Ο αθλητισμός ενώνει τη νεολαία, εξασφαλίζοντας στιγμές αλληλεγγύης και φιλίας». Αυτό το μήνυμα διαβάζει κάποιος, καθώς εισέρχεται στο χώρο της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Αθλητισμός και αδελφοσύνη», η οποία εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, παρουσία του γενικού προξένου της Γαλλίας, Jean-Luc Lavaud.

Τα εγκαίνια έγιναν με λαμπρότητα και μήνυμα ενότητας και ειρήνης, με τον κ. Lavaud να τονίζει πως η έκθεση είναι εμπνευσμένη από την ολυμπιακή εκεχειρία. «Η έκθεση εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της ολυμπιακής εβδομάδας του Ολυμπιακού Μουσείου. Έχουμε κάνει ήδη αρκετά πράγματα και συνεχίζουμε. Ραντεβού λοιπόν με όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης την Κυριακή. Η ολυμπιακή φλόγα θα έρθει πρώτα εδώ στο Ολυμπιακό Μουσείο. Στη συνέχεια θα περάσει μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας για να καταλήξει στις Ομπρέλες για την τελετή της υποδοχής», είπε ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας σε δηλώσεις του.

Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης ο οποίος έκανε λόγο για μια πολύ όμορφη έκθεση. «Αξίζουν συγχαρητήρια στο Προξενείο, στον πρόξενο της Γαλλίας και φίλο μου, στο Ολυμπιακό Μουσείο και τη διευθύντρια, κα. Ουδατζή. Πραγματικά είναι μια άρτια επιμελημένη έκθεση. Μας θυμίζει, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ότι οι ολυμπιακές αξίες και ολυμπιακά ιδεώδη είναι αυτά που πρέπει να προβάλλονται και πρέπει να προβάλλονται σε μια κοινωνία που τα έχει πραγματικά ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η διευθύντρια και CEO του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή υπογράμμισε από την πλευρά της ότι το Μουσείο βρίσκεται σε φάση έντονης δραστηριότητας και εξωστρέφειας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το Μουσείο για άλλη μια χρονιά έχει την τιμητική του. Είμαστε σε ένα έτος πιο δραστήριο από ποτέ. Το Μουσείο δεν μας έχει συνηθίσει σε αδράνεια αλλά φέτος πιστεύω ότι έχουμε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ».

Η έκθεση που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εν όψει των αγώνων, ενώ φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Μουσείο στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας τους.

Απαρτίζεται από 24 φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που προβάλλουν στιγμιότυπα κυρίως από ολυμπιακές διοργανώσεις, αποτυπώνοντας στιγμιότυπα συνύπαρξης και αδελφοσύνης με κοινό παρονομαστή τον αθλητισμό. Στόχος είναι να δείξει τη συνύπαρξη της φιλίας και της επαφής μεταξύ πολιτισμών, κοινοτήτων και ατόμων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και θα διαρκέσει ως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.