16:12, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Δάσκαλος καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανιψιάς του στην Κατερίνη

Κάθειρξη 12,5 χρόνων για κατάχρηση σε ασέλγεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 61χρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος πέρσι τον Απρίλιο καταγγέλθηκε από την ανιψιά του, η οποία αποφάσισε δέκα χρόνια μετά την ενηλικίωσή της να αποκαλύψει όσα περνούσε. Το Κακουργιοδικείο τον απάλλαξε για μία σειρά από αδικήματα, καθώς αυτά υπέπεσαν σε παραγραφή. Ειδικά για τον βιασμό κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία 6 έναντι 1 για τη μεγαλύτερη περίοδο που κατηγορήθηκε, ενώ για μία ακόμη περίοδο απηλλάγη λόγω παραγραφής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δάσκαλος εκμεταλλευόμενος τη συγγενική του σχέση με την ανήλικη τότε από το 2006 μέχρι το 2010 την κακοποιούσε σεξουαλικά και μάλιστα μαγνητοσκόπησε όσα έπραττε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στην έφοδο που έγινε στο σπίτι του τον περσινό Απρίλιο βρέθηκε υλικό από αυτό που μαγνητοσκόπησε και μάλιστα καταδικάστηκε για την κατοχή του, καθώς το αδίκημα δεν παραγράφηκε. Όταν συνελήφθη αρνήθηκε ότι το υλικό ήταν δικό μου, λέγοντας ότι το έβαλε στον υπολογιστή του η κοπέλα για να τον ενοχοποιήσει. Όταν καταγγέλθηκε είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερο με όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Η δίκη που άρχισε εδώ και καιρό στο Κακουργιοδικείο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Ο κατηγορούμενος επέμεινε στην άρνησή του στο κατηγορητήριο, ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Ωστόσο ο καταδικασθείς αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τους όρους εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης οποιασδήποτε προσέγγισης της νεαρής.