, Τρίτη
30 Μαΐου 2023

Θεσσαλονίκη: Η επιστολή της μητέρας για την κόρη της που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού

Η μητέρα της ανήλικης κοπέλας που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σχολείο της στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στη διευθύντρια του σχολείου.

Όπως αναφέρει η μητέρα στην επιστολή, έγιναν επανειλημμένες ενημερώσεις για το περιστατικό, ενώ δραματικά λέει πως πρέπει να επιληφθούν για το θέμα ώστε το θύμα να αρχίζει να μην φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «παρόλες τις επανειλημμένες προφορικές μου ενημερώσεις, αδιαφορείτε για τις συστηματικές ενέργειες bullying (εκφοβισμούς) στο βαθμό που θα έπρεπε και το ζήτημα ολοένα και χειροτερεύει με σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις στο παιδί. Το παιδί έχει υποστεί κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών μέσα στην τσάντα και συνεχείς απειλές. Παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος με την αρμόζουσα προσοχή για να ξαναρχίσει το παιδί να μην φοβάται και να θέλει να πάει στο σχολείο». Η επιστολή της μητέρας έχει κοινοποιηθεί και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.