ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Εκλογές: Υποψήφιοι σε …διπλό ταμπλό!

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
19/03/2022
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Εκλογές: Υποψήφιοι σε …διπλό ταμπλό!

Ρεπορτάζ: Αναστασία Καρυπίδου

Τελικά πότε θα γίνουν βουλευτικές εκλογές; Την ώρα που αρκετοί προσπαθούν να μαντέψουν την πιθανή ημερομηνία της κάλπης, τόσο και γίνονται σενάρια και «ζυμώσεις» για μεταπήδηση εν ενεργεία περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων της Θεσσαλονίκης στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. 

Περιφέρεια, δήμοι και Βουλή θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία» όσον αφορά τους υποψήφιους καθώς δεν είναι λίγα τα πρόσωπα που κατά το παρελθόν ξεκίνησαν είτε από τα έδρανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είτε από δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και έκαναν το μεγάλο βήμα για τη Βουλή. Η’ τουλάχιστον το προσπάθησαν…

Κι αυτή τη χρονική περίοδο στα «πηγαδάκια» είναι αρκετά τα ονόματα αντιπεριφερειαρχών και αντιδημάρχων που παίζουν «δυνατά» για να στελεχώσουν τα κομματικά ψηφοδέλτια. Βέβαια, από τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα η ημερομηνία των εκλογών όλα παραμένουν σενάρια ή επιθυμία κάποιων εκ των υποψηφίων.

Related Post

Μεγάλη συναυλία στην Καλαμαριά για το μετρό – Γλέντι έξω από το σταθμό (ΦΩΤΟ+Video)

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό Καλαμαριάς για το κοινό – Επιβιβάστηκαν οι πρώτοι επιβάτες (ΦΩΤΟ+Video)

Αυτοψία Δήμα, Ταχιάου, Αράπογλου στο μετρό Καλαμαριάς – Ξενάγηση στους πέντε νέους σταθμούς (ΦΩΤΟ+Video)

Υπ’ ατμόν οι φοιτητικοί σύλλογοι ενόψει ΔΕΘ – Δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, χρήματα για την παιδεία, οι διεκδικήσεις (ΦΩΤΟ+Video)

Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης ακούγονται τα ονόματα της Βούλας Πατουλίδου και του ‘Αγγελου Χαριστέα. Πρόκειται για πολύ ισχυρά «βέλη» που σίγουρα θα ήθελε το κόμμα να έχει στη «φαρέτρα» του. Οι ίδιοι βέβαια κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και σε όλες τις συνεντεύξεις τους δηλώνουν πως προτεραιότητα τους είναι οι υποχρεώσεις που έχουν ως αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης η πρώτη και ως αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο δεύτερος.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, δέχεται κρούσεις για μία θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Γιος πρώην δημάρχου, ο κ.Δημητριάδης είχε στηρίξει κατά την εσωκομματική διαδικασία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν από τους πρωτεργάτες στην πόλη όσον αφορά την εκλογή του στην προεδρία.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Γιαννούλης θα είναι εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές στην Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο φαίνεται πως πολύ δύσκολα και οι δύο θα αποφασίσουν να ασχοληθούν και πάλι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάντως, το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν επικεφαλής παρατάξεων (η κ.Νοτοπούλου στον δήμο Θεσσαλονίκης και ο κ.Γιαννούλης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) φαίνεται πως τους βοήθησε να μαζέψουν σταυρούς και να εκλεγούν άνετα βουλευτές το 2019.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σίγουρη η υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Αντώνη Σαουλίδη, στην Α’ Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη κάνει επαφές με το νέο πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, και «τρέχει» την προεκλογική του καμπάνια. Ωστόσο, για το ίδιο ψηφοδέλτιο υπάρχουν αρκετοί ακόμη διεκδικητές από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ  αυτών, ο επικεφαλής της παράταξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης.

Ο γιατρός κ.Παπαστεργίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, λαμβάνει υψηλά ποσοστά αν και ο ίδιος δεν κάνει …κουβέντα για ενδεχόμενη υποψηφιότητα ακόμη κι αν ερωτάται από δημοσιογράφους. Όσον αφορά τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης κ.Λεκάκη δέχεται πιέσεις να κατέβει υποψήφιος και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Το σίγουρο είναι πως μία υποψηφιότητα του θα «ταράξει» τα νερά και θα κόψει ψήφους από αρκετούς συνυποψηφίους του.

Έως αυτή την ώρα φαίνεται πως μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι υποψηφιότητες για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, μιας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ανεβασμένα τα ποσοστά και εκλογή δύο βουλευτών. Μέσα στα ονόματα που επίσης επιθυμούν να κατέβουν υποψήφιοι και κάνουν διερευνητικές είναι δύο αντιδήμαρχοι από περιφερειακούς δήμους: η Χαρά Αμανατίδου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Παύλου Μελά και ο Κωνσταντίνος Σωτηράκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Κι αντίστροφα… από τη Βουλή υποψήφιοι στους δήμους

Ωστόσο, επειδή τα «δοχεία» λειτουργούν και αντίστροφα δεν είναι λίγοι οι πρώην υπουργοί ή βουλευτές που αποφασίζουν να αφήσουν οριστικά τα έδρανα του Κοινοβουλίου και να καθίσουν σε αυτά των δήμων ώστε να «μεταφέρουν» τις γνώσεις τους με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ξεχωρίζει ο Γιώργος Ορφανός, πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος το 2019 κατέβηκε ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έχασε την είσοδο στον β’ γύρο από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα για περίπου 500 σταυρούς. Ο κ.Ορφανός, βουλευτής επί χρόνια της ΝΔ, έχει ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές του 2023 για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου. 

Από την άλλη, είναι ο Σπύρος Βούγιας. Πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που κατέβηκε επίσης τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πλέον θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και από την αυτοδιοικητική δράση, ανοίγοντας το δρόμο σε νέους υποψηφίους. Ο κ.Βούγιας έχει δηλώσει πως δεν θα βρίσκεται το όνομα του σε ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023, αλλά θα στηρίξει μία νέα προσπάθεια.

Στην ίδια παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» με τον κ.Βούγια, κατέβηκε και ο Νίκος Νυφούδης, πρώην βουλευτής με το Ποτάμι. Ο επιχειρηματίας, Νίκος Νυφούδης, δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τη Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν τη ψήφο των πολιτών της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA

Tags: Θεσσαλονίκη
Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη συναυλία στην Καλαμαριά για το μετρό – Γλέντι έξω από το σταθμό (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Μεγάλη συναυλία στην Καλαμαριά για το μετρό – Γλέντι έξω από το σταθμό (ΦΩΤΟ+Video)

Με μια μεγάλη γιορτή με ζωντανή μουσική, γλέντι, κέφι και χορό, υποδέχεται το μετρό η Καλαμαριά το βράδυ της Πέμπτης...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
27/08/2026
Αυτόματο προσχέδιο
Θεσσαλονίκη

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό Καλαμαριάς για το κοινό – Επιβιβάστηκαν οι πρώτοι επιβάτες (ΦΩΤΟ+Video)

«Μπορείτε να περάσετε». Με αυτό το μήνυμα του υπεύθυνου εργαζομένου της Thema, άνοιξε και επίσημα τις πύλες του ο σταθμός...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
27/08/2026
Next Post
«Ιστορίες με… κάρυ» Χρίστος Γαλιλαίας: Δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς … Άρη και μουσική

«Ιστορίες με... κάρυ» Χρίστος Γαλιλαίας: Δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς ... Άρη και μουσική






Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa