ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Ένα εκατομμύριο πεταμένο από τον Ζέρβα – Ο ΟΑΣΘ απέσυρε όλα τα λεωφορεία από τη Λειψία

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
30/06/2023
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Ένα εκατομμύριο πεταμένο από τον Ζέρβα – Ο ΟΑΣΘ απέσυρε όλα τα λεωφορεία από τη Λειψία

Τα 49 μεταχειρισμένα λεωφορεία από τη Λειψία της Γερμανίας, που αγοράστηκαν αντί του ποσού του μισού εκατομμυρίου ευρώ και πληρώθηκαν από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, από το αποθεματικό των ανταποδοτικών τελών (δηλαδή από τα χρήματα που πληρώνουν οι Δημότες μέσω των λογαριασμών ρεύματος για την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό), ήρθαν στην πόλη στις αρχές του 2021 μετά «βαΐων και κλάδων» από τον Κώστα Ζέρβα.

Ο Δήμαρχος έβγαλε από τα ταμεία 534.273,81 ευρώ για καλύψει αρμοδιότητες που ήταν εκτός του Δήμου, δίχως όμως να καταφέρει να δώσει ανάσες στο επιβατικό κοινό της πόλης. Διότι αυτά τα λεωφορεία, τα κοντέρ των οποίων είχαν γράψει εκατομμύρια χιλιόμετρα, αποδείχθηκαν «σαπάκια», όπως πολλές φορές τα αποκάλεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Πλέον τα «σαπάκια» αυτά δεν θα τα βλέπουν για τους επόμενους μήνες στους δρόμους ούτε οι πολίτες, ούτε οι τουρίστες.

‘Οχι γιατί αποφάσισε κάποιος να τα αντικαταστήσει με κάτι πιο σύγχρονο, αλλά διότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη. Διότι όταν έξω η θερμοκρασία είναι πάνω από 35 βαθμούς, μέσα στα λεωφορεία, εάν δεν υπάρχει κλιματισμός, το θερμόμετρο ξεπερνά τους 50 βαθμούς και με τέτοιες θερμοκρασίες είναι αδύνατον να γίνουν δρομολόγια. Για το αυτό βρίσκονται εδώ και μέρες παροπλισμένα στα αμαξοστάσια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών και θα βρίσκονται μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Τα οχήματα αυτά ήταν φτιαγμένα για τις ανάγκες της Γερμανίας, εκεί όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές από ότι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό δεν έχουν εγκαταστημένο ούτε κλιματισμό, διότι διαθέτουν πολύ μικρούς κινητήρες, ούτε ανοιγοκλειόμενα παράθυρα για να παίρνουν αέρα οι επιβάτες. Έτσι, ήταν πολύ δύσκολο για τον ΟΑΣΘ να τα κρατήσει μέσα στον υπάρχοντα στόλο στον Ιούλιο αφού υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας για όσους μετακινηθούν με τα συγκεκριμένα αστικά.

Βέβαια, το θέμα της ζέστης δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή που αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα λεωφορεία με χρήματα των Δημοτών του Δήμου Θεσσαλονίκης και εμφανίστηκαν στους δρόμους της πόλης παρουσίασαν αρκετά προβλήματα καθώς οι υπεύθυνοι φαίνεται να μην φρόντισαν να διαθέτουν κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να κινηθούν σε ελληνικό έδαφος.

Related Post

Μια πολύχρωμη λαοθάλασσα στέλνει μήνυμα υπερηφάνειας – Σε εξέλιξη η πορεία του 14ου Thessaloniki Pride (ΦΩΤΟ+Video)

Από τη Δανία στο Σουφλί για μια κλωστή… μετάξι

Μια γιορτή της φιλαναγνωσίας με θέα τον Θερμαϊκό – Άνοιξε τις πύλες του το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+Video)

Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για τη 19η Γυμνή Ποδηλατοδρομία (ΦΩΤΟ+Video)

Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και όταν η θερμοκρασία πέφτει και κινούνται στους δρόμους, τα οχήματα της Λειψίας δεν δρομολογούνται πλέον σε δρομολόγια με μεγάλες κλίσεις εδάφους. Κι αυτό συμβαίνει διότι καταγράφηκαν περιστατικά πυρκαγιάς σε λεωφορεία που δυσκολευόταν να ανέβουν στις ανηφόρες.

Αγοράστηκαν λόγω της «καλής ποιότητας σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση των λεωφορείων» όπως δήλωνε επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ζέρβας προκειμένου να πείσει την αντιπολίτευση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου πως ήταν μια άκρως συμφέρουσα αγορά. Βέβαια κάτι τέτοιο στην πράξη δεν αποδείχθηκε, διότι λίγες ημέρες αφότου βγήκαν σε διαδρομές ένα λεωφορείο άρπαξε φωτιά. 

Τότε ο ΔΑΣ ΟΑΣΘ είχε βγάλει ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ως «σαπάκια» τα συγκεκριμένα οχήματα. «Τα σαπάκια που φορτώθηκε ο ΟΑΣΘ από τη Γερμανία είναι ακατάλληλα για τις συνθήκες της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης και αυτό γιατί έχουν μόνο δυο πόρτες, για το μέγεθος τους έχουν μικρούς κινητήρες –μικρότερους από αυτούς που έχουν τα κανονικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ- και δεν έχουν σύστημα κλιματισμού για τους επιβάτες», είχε αναφερθεί σχετικά.

Με τον τίτλο «Εκατομμύρια χιλιόμετρα στους δρόμους της Λειψίας έχουν τελειώσει», ανέφεραν στους τίτλους τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και στα ρεπορτάζ τους πρόσθεταν: «Τα λεωφορεία που πωλούνται τώρα αγοράστηκαν μεταξύ 2007 και 2009. Το καθένα έχει χιλιομετρική απόσταση έως και 1,25 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Η εταιρεία δημόσιων μεταφορών της Λειψίας θα λάβει συνολικά περίπου 500.000 ευρώ για τα 49 οχήματα».

Οσο για το εάν ήταν συμφέρουσα η αγορά; Αν και η αρχική τιμή του κάθε οχήματος ήταν 11.500 ευρώ, έκαστος, δηλαδή μισό εκατομμύριο ευρώ τα 49 λεωφορεία, το συνολικό κόστος μαζί με τους φόρους και τα λοιπά έξοδα μεταφοράς έφτασε το ένα εκατομμύριο! Αρα δεν τα λες και πολύ «οικονομικά» για αστικά λεωφορεία που δεν κάνουν τη δουλειά τους!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Tags: Must ReadΘεσσαλονίκηΚωνσταντίνος ΖέρβαςΟΑΣΘ
Share217Tweet136Send

Σχετικά Άρθρα

Μια πολύχρωμη λαοθάλασσα στέλνει μήνυμα υπερηφάνειας – Σε εξέλιξη η πορεία του 14ου Thessaloniki Pride (ΦΩΤΟ+Video)
Θεσσαλονίκη

Μια πολύχρωμη λαοθάλασσα στέλνει μήνυμα υπερηφάνειας – Σε εξέλιξη η πορεία του 14ου Thessaloniki Pride (ΦΩΤΟ+Video)

Ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης, αποδοχής και υπερηφάνειας των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στέλνει από τη Θεσσαλονίκη μια πολύχρωμη λαοθάλασσα για το...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
20/06/2026
Από τη Δανία στο Σουφλί για μια κλωστή… μετάξι
Ελλάδα

Από τη Δανία στο Σουφλί για μια κλωστή… μετάξι

Η Σίρι Ζέντνερ από τη Δανία βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες στο Σουφλί του Έβρου, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, με...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
20/06/2026
Next Post
Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής χωρίς κοινά συμπεράσματα για το μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής χωρίς κοινά συμπεράσματα για το μεταναστευτικό







Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa