, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο ΥΜΑΘ – «Χαίρομαι που βλέπω τη Θεσσαλονίκη να προοδεύει» (ΦΩΤΟ+Video)

Θετικά είναι τα στοιχεία που αποκομίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την εικόνα και το μέλλον της Θεσσαλονίκης, όπως επεσήμανε σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τον υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη και μίλησε με συγκίνηση και νοσταλγική διάθεση για την πόλη στην οποία έζησε στο παρελθόν και από την οποία έχει πολλές αναμνήσεις.

«Συγκινούμαι ιδιαίτερα που βλέπω επικεφαλής του υπουργείου έναν άνθρωπο μάχιμο στην πολιτική ζωή, επιτυχημένο, προσφυγικής καταγωγής και χαίρομαι διότι βλέπω τη Θεσσαλονίκη να προοδεύει, να ανακαινίζεται, να αναμορφώνεται και να βελτιώνεται και αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους. Πέραν τούτου είμαι ο επικεφαλής μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών πιστών της Ιεράς Αρχιεπισκοπης Αμερικής και είμαστε όλοι τόσο χαρούμενοι που κάναμε αυτό το προσκύνημα και στο Άγιον Όρος και τώρα στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει να ενισχύσουμε τους δεσμούς της Βόρειας Ελλάδας που διαδραματίζει γεωστρατηγικά έναν τόσο σημαντικό ρόλο, τώρα τελευταία ιδιαιτέρως. Οι Ελληνοαμερικανοί και όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν αυτόν τον τόπο, να τον αγαπούν, να συνδέονται και να τον περπατούν ώστε να υπερασπιζόμαστε με μεγαλύτερη θέρμη τον τόπο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε το έργο του Αρχιεπισκόπου στην Αμερική, το οποίο προβάλλει της αξίες της Ελλάδας.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε στο διοικητήριο και στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη έναν ιεράρχη του οικουμενικού ελληνισμού, τον Σεβασμιώτατο Αμερικής του οποίου το έργο και ο λόγος είναι πάντα ελπιδοφόρος. Οι δεσμοί του με την πόλη ισχυρή από παλιά και αυτό μας συγκινεί ιδιαίτερα. Επίσης μας συγκινεί και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους το έργο της Αρχιεπισκοπής στην Αμερική που διατρανώνει τον ελληνισμό, προβάλει τις αξίες της πατρίδας και ενδυναμώνει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε δώρο στον κ. Κωνσταντινίδη την εικόνα του Χριστού Σπορέα καθώς και έναν τόμο για τα 100 χρόνια ίδρυσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο υφυπουργός χάρισε στον Ελπιδοφόρο μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου αλλά και ένα κουτί με τοπικά προϊόντα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε μάλιστα τις ευχές του στον κ. Κωνσταντινίδη λέγοντας «καλή δύναμη στο έργο σας. Εμείς θα προσευχόμαστε για σας. Σας περιμένουμε στην Αμερική».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.