ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Φαβορί για τη θέση Επιτρόπου ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Φένια Κλιάτση Αναρτήθηκε από Φένια Κλιάτση
27/07/2024
Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Α. Τζιτζικωστας: Η επιλογή μου από τον Κυρ. Μητσοτάκη για τη θέση του Επιτρόπου είναι αναγνώριση της σημασίας της Β. Ελλάδας

Η ανακοίνωση υπολογίζεται για την επόμενη εβδομάδα αφού ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Παρίσι  προκειμένου να δώσει το παρών στην τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την επιλογή της Ελλάδας για την επόμενη Επιτροπή .Σε κάθε περίπτωση οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου για να στείλουν τις υποψηφιότητές τους ενώ η Φον ντερ Λάιεν θα αρχίσει να παίρνει συνεντεύξεις στους νέους υποψηφίους από τα μέσα Αυγούστου.

Θέμα ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση του ονόματος του Έλληνα επιτρόπου που θα διαδεχθεί τον Μαργαρίτη Σχοινά. Η ανακοίνωση υπολογίζεται για την επόμενη εβδομάδα αφού ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο Παρίσι  προκειμένου να δώσει το παρών στην τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Φαβορί για την συγκεκριμένη θέση είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πάντως ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στο Politico εξέφρασε την επιθυμία του για ένα ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο που να αναδεικνύει «αφενός την οικονομική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, αλλά και τη στρατηγική θέση της Ελλάδας στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση του Επιτρόπου Μεσογείου, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Δεν λέω αυτό, αλλά λέω ότι υπάρχουν άλλα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να χωρέσουν αυτό το λογαριασμό. Σίγουρα πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε έναν επίτροπο για τη Μεσόγειο.Υποθέτω ότι τελικά θα είναι μια μεσογειακή χώρα. Δεν σηκώνω το χέρι μου επειδή υπάρχουν άλλα χαρτοφυλάκια που θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα για εμάς και στο τέλος της ημέρας είναι μια απόφαση της προέδρου», πρόσθεσε.

Related Post

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση

Ηλιόλουστη βόλτα στη γιορτή των χειροποίητων προϊόντων στο Τόξο της ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Βανδάλισαν με μουτζούρες το μνημείο του Λυγγερίδη στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ+Video)

Αυτοψία Αγγελούδη στις εργασίες καλλωπισμού της Γούναρη – «Να μπει τέλος στη δικτατορία της μουτζούρας» (ΦΩΤΟ+Video)

Ποια διαδικασία προβλέπεται όμως να ακολουθηθεί εάν τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας πάρει το χαρτοφυλάκιο από τον Έλληνα πρωθυπουργό;

Άρθρο 92 – Αναπλήρωση – αντικατάσταση περιφερειάρχη – Αντικατάσταση άρθρου 161 του ν. 3852/2010.

Το άρθρο 161 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής :

1. Όταν ο περιφερειάρχης απουσιάζει ή κωλύεται ή έχει τεθεί σε αργία ή η θέση του είναι κενή για οποιονδήποτε λόγο, τον αναπληρώνει ένας από τους αντιπεριφερειάρχες, με τη σειρά αναπλήρωσης που αυτός έχει ορίσει.

2. Αν ο περιφερειάρχης παραιτηθεί, εκπέσει, αποβιώσει ή ακυρωθεί η εκλογή του, τα καθήκοντα του ασκεί, ώσπου να εκλεγεί νέος περιφερειάρχης, ένας από τους αντιπεριφερειάρχες με τη σειρά αναπλήρωσης, που αυτός έχει ορίσει.

 3. Αν δεν έχει οριστεί αντιπεριφερειάρχης, η αναπλήρωση του περιφερειάρχη γίνεται από τον περιφερειακό σύμβουλο του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους στην πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα και, σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργείται κλήρωση.

 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον κ. Τζιτζικώστα θα αντικαταστήσει μέχρι την εκλογή νέου/ας, η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά.

Τι συμβαίνει σε περίπτωση κένωσης της θέσης;

1.Εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών αφότου κενώθηκε η θέση του περιφερειάρχη, οι σύμβουλοι της παράταξης του εκλεγέντος περιφερειάρχη, αποτελούντες για το σκοπό αυτό ειδικό εκλεκτορικό σώμα, συνέρχονται σε ειδική συνεδρίαση, ύστερα από πρόσκληση του συμβούλου του συνδυασμού αυτού, που έχει εκλεγεί με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στην πολυπληθέστερη περιφερειακή ενότητα και σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά, στην απόφαση του δικαστηρίου. Η πρόσκληση επιδίδεται με οποιοδήποτε δημόσιο όργανο ή όργανο της περιφέρειας, έως και την παραμονή της συνεδρίασης. Αν ύστερα από δύο διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία που απαιτεί το πρώτο εδάφιο, γίνεται τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία εκλέγεται όποιος συγκεντρώνει τη σχετική πλειοψηφία. Όλες οι ψηφοφορίες γίνονται στην ίδια συνεδρίαση. Αν στην τρίτη ψηφοφορία δύο ή περισσότεροι έλαβαν ίσο αριθμό ψήφων, γίνεται κλήρωση ανάμεσά τους. Για την εκλογή αυτή γίνεται λεπτομερής μνεία στα πρακτικά.

 2. Αν δεν επιτευχθεί εκλογή για οποιονδήποτε λόγο ή αν η συνεδρίαση ματαιωθεί, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή και εφαρμόζονται όσα ορίζονται στην παράγραφο 1.

3. Αν και στη συνεδρίαση αυτή δεν επιτευχθεί εκλογή ή η συνεδρίαση ματαιωθεί, επειδή δεν υπήρξε απαρτία, διενεργείται τρίτη συνεδρίαση, κατά την οποία εκλέγεται αυτός που θα λάβει το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και, σε περίπτωση ισοψηφίας, διενεργείται κλήρωση.

4. Η απόφαση για την εκλογή του περιφερειάρχη υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία δύο (2) ημερών στον οικείο Επόπτη Ο.Τ.Α., ο οποίος αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή δημότη της περιοχής της περιφέρειας ελέγχει τη νομιμότητά της και εκδίδει απόφαση μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο, αφότου την έλαβε. Αν ο Επόπτης Ο.Τ.Α. ακυρώσει την εκλογή του περιφερειάρχη, το περιφερειακό συμβούλιο συνέρχεται πάλι για να εκλέξει περιφερειάρχη την πρώτη Κυριακή μετά πάροδο τριών (3) ημερών από την περιέλευση της ακυρωτικής απόφασης στην περιφέρεια και τηρείται η προβλεπόμενη κατά τα ανωτέρω διαδικασία. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Tags: Απόστολος ΤζιτζικώσταςΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα Δημοκρατία
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση
Ελλάδα

Αθώος κρίθηκε 24χρονος για ερωτική επαφή με 25χρονη με νοητική υστέρηση

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών στη Θεσσαλονίκη – Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν αντιλήφθηκε την κατάστασή της και ότι...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
27/04/2026
Θεσσαλονίκη

Ηλιόλουστη βόλτα στη γιορτή των χειροποίητων προϊόντων στο Τόξο της ΧΑΝΘ (ΦΩΤΟ+Video)

Με χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, τσάντες, ρούχα, διακοσμητικά και παιχνίδια «πλημμύρισε» η Νότια Πύλη της ΔΕΘ, κάτω από το Τόξο της...

Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
26/04/2026
Next Post
Κερδίζει έδαφος η Βιολογική Μελισσοκομία - Τα μέτρα στήριξης από το ΥΠΑΑΤ

Κερδίζει έδαφος η Βιολογική Μελισσοκομία - Τα μέτρα στήριξης από το ΥΠΑΑΤ

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 242122

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa