Γ. Κεφαλογιάννης από Θεσσαλονίκη: «Εργαζόμαστε» ώστε να δοθεί προς όφελος της κοινωνίας η έκταση του Καρατάσιου (Video)
Ως αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας μεταξύ υπουργείου εθνικής Άμυνας και δήμου Παύλου Μελά χαρακτήρισε τη σημερινή ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Μια συνεργασία, που όπως είπε, «έρχεται να επιλύσει μια σειρά ζητημάτων που εκκρεμούν από το παρελθόν, όπως στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στο οποίο εκκρεμούν ακόμα κάποιες ενέργειες από πλευρας δήμου και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν όπως συμφωνήσαμε, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών του δήμου».
Επίσης σύμφωνα με τον υφυπουργό τέθηκαν και κάποιες πρώτες σκέψεις αξιοποίησης του στρατοπέδου Καρατάσιου το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας.
«Έχουμε πει κατ’επανάληψη ότι η αξιοποίηση της ιδιοκτησίας των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γίνεται επ’ ωφελείας και των τοπικών κοινωνιών και είμαστε απόλυτα συνεργάσιμοι στο κομμάτι αυτό προκειμένου να δούμε τη μέγιστη αξιοποίηση έτσι ώστε να δούμε πως θα αποδοθεί στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να σας πούμε και χρονοδιάγραμμα και χρήσεις οι οποίες θα γίνουν.
Ένα μέρος του στρατοπέδου σε συμφωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Υγείας έχει παραχωρηθεί για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ένα έργο πανεθνικής εμβέλειας, το οποίο δεν θα είναι μόνο για τους δημότες της περιοχής αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Τέτοιες κοινωφελείς δράσεις και αξιοποιήσεις συζητήσαμε με τον δήμαρχο και θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να τις προσδιορισουμε και επαναλαμβάνω θα γίνει προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Είχαμε μια συνάντηση εργασίας για τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια ο δήμος μας, όπως για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου και την ολοκλήρωση της σύμβασης με την παραχώρηση και των 83 διαμερισμάτων προς τον στρατό, προς το ΤΕΘΑ που εκκρεμούν, τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης. Όπως ανέφερε, τα ζητήματα τα οποία ετέθησαν από την πλευρά του δήμου ο υφυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου τα άκουσε και πιστεύω προς το αμέσως προσεχές διάστημα να έχουμε ευχάριστες ειδήσεις.