, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Γιάννης Γιώργος: Δοξάστε τον υποψήφιο βουλευτή στην υγεία των κορόιδων!!

Παρά «τα έργα και ημέρες» στον πολύπαθο δήμο Σιθωνίας που αφορούσαν σε ημιτελή έργα, επαναδημοπρατημένα που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ και κάποια από αυτά έστειλαν πρόσωπα του δημοσίου βίου στη δικαιοσύνη για κακοδιαχείριση, απιστία και κακουργηματικές πράξεις, προκαλώντας την παρέμβαση του αντιεισαγγελέα, φαίνεται ότι το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται και τώρα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόσκληση ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού και εισήγηση της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων του γραφείου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου (αριθµ. Πρωτ. 49044/152/27-1-2021), η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας ανέθεσε έργο προϋπολογισμού ύψους 4 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΥΔΡΟΦΙΛΗ Α.Ε. η οποία έδωσε προσφορά έκπτωσης 14% ήτοι 3.443.677,98 ευρώ. (με ΦΠΑ). Η ανάθεση αφορούσε στο υποέργο «Αποκατάσταση και κατασκευή κρασπεδόρειθρων για την απορροή των οµβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο, αποκατάσταση κατεστραµµένων τµηµάτων οδοστρώµατος, αποκατάσταση της ευστάθειας των πρανών και καθαρισµός τεχνικών των οδών » στο πλαίσιο του έργου «Αποκαταστάσεις καταστροφών από τη θεοµηνία της 1ης έως και της 6ης Απριλίου 2020 στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Ηµαθίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής και στη χερσόνησο του Άθω και της 21ης Μαΐου 2020 στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης».

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, στο οδικό δίκτυο Σιθωνίας και συγκεκριμένα στον κόμβο της περιοχής «Κασταμονίτου» στην Νικήτη, η προσδοκώμενη αποκατάσταση δεν ήταν τίποτα περισσότερο από … τσιμεντοποίηση σε χώρους ιδιοκτητών φρακτών και αγροτικών οδών στους οποίους δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Περιφέρεια. Επιπλέον, δεν υπήρξε καμία μελέτη σε ό,τι αφορά στη δημιουργία κόμβου σε στροφή οδικού δικτύου, ούτε και σχετική άδεια από το δασαρχείο διότι μέρος των εργασιών έγιναν σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση.

Για το θέμα υπήρξε καταγγελία από τον πρώην κοινοτάρχη Νικήτης στην δημοτική αρχή του Δήμου Σιθωνίας χωρις να υπάρξει καμία απάντηση. Είναι αλήθεια ότι πρώην δήμαρχος αγόρασε δεκάδες στρέμματα στην περιοχή με απώτερο στόχο τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών; Μήπως, έτσι δικαιολογείται η προτεραιότητα στη συγκεκριμένη περιοχή ενός έργου προκειμένου να αναβαθιστεί μια περιοχή που δεν είχε πρόσβαση σε οδικό δίκτυο; Και ποιά είναι η επιτροπή που παρέλαβε αυτό το έργο σ’ αυτήν την κατάσταση; Ερωτήματα που χρίζουν απάντησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.