fbpx

, Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

search icon search icon

«Η Βόλτα Του Σκύλου Σου»: Η ιδέα που ξεκίνησε σε μια κοριτσοπαρέα και κερδίζει τους φιλόζωους της Θεσσαλονίκης

Φανταστείτε να μπορούσατε να επιλέξετε τη δουλειά των ονείρων σας και την επόμενη μέρα ένα μαγικό ραβδάκι να πραγματοποιούσε αυτή την ευχή. Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει όμως κάποιοι άνθρωποι το καταφέρνουν με σκληρή δουλειά, μεράκι και ενθουσιασμό. Με αυτά τα συστατικά ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η υπηρεσία «Η βόλτα Του Σκύλου Σου» από δύο νεαρές φίλες με πολλή όρεξη και αγάπη για τα ζώα.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου

Ο λόγος για την Κλεοπάτρα Μηλιάδου και την Ολυμπία Μήτσιου, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίες πριν από λίγους μήνες είχαν την ιδέα για μια υπηρεσία βόλτας σκύλων στη Θεσσαλονίκη, την οποία σήμερα υλοποιούν και τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Η Κλεοπάτρα είναι εκπαιδεύτρια σκύλων και φιλοξενούσε ζώα το προηγούμενο διάστημα, όταν μαζί με την επί χρόνια καλή της φίλη, Ολυμπία, αποφάσισαν να μετουσιώσουν τη φιλοζωία τους σε καθημερινή ενασχόληση.

«Μια μέρα πριν από τρεις μήνες μια γνωστή μας πήρε τηλέφωνο την Ολυμπία να της ζητήσει να βγάλει βόλτα τον σκύλο της γιατί εκείνη είχε πρόβλημα με τη μέση της. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα. Σκεφτήκαμε ότι μπορεί κι άλλοι άνθρωποι να θέλουν αυτή την υπηρεσία, ίσως άνθρωποι που δουλεύουν πολύ, φεύγουν σε ταξίδια ή έχουν κάποιο θέμα υγείας», αναφέρει η κα. Μηλιάδου στην Karfitsa.gr.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι δύο κοπέλες αντιμετωπίζουν με μεγάλο επαγγελματισμό την υπηρεσία τους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση ώστε η συνεργασία τους με τους ιδιοκτήτες να κυλά ομαλά και να μένουν ευχαριστημένοι τόσο οι ίδιοι όσο και τα κατοικίδιά τους.

«Όταν μας παίρνει κάποιος τηλέφωνο θέλουμε να είμαστε ξεκάθαρες για το πώς θα δουλέψουμε. Θέλουμε οι ιδιοκτήτες να νιώθουν ασφάλεια ότι οι σκύλοι τους θα είναι σε καλά χέρια. Συνήθως πάμε μια φορά να τους γνωρίσουμε, να γνωρίσουμε και τον σκύλο για να δούμε αν θα μας συμπαθήσει και αν υπάρχει αρμονία. Τους εξηγούμε ότι θα ερχόμαστε να παίρνουμε τον σκύλο σε συμφωνημένη ώρα και μέρα, ότι θα είμαστε εγώ και η Ολυμπία και συνεννοούμαστε για το πόση ώρα θα κρατά η βόλτα. Φτιάχνουμε ένα πλάνο με βάση τις δικές τους ανάγκες. Αν κάποιος δουλεύει πολλές ώρες και χρειάζεται πολλές και μικρές βόλτες για τον σκύλο, κάνουμε ένα πακέτο. Λαμβάνουμε υπόψη επίσης τη ράτσα και το μέγεθος του σκύλου γιατί ποικίλλουν οι ανάγκες», δηλώνει η κα. Μηλιάδου.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλη τη Θεσσαλονίκη, καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ και οι τιμές των πακέτων διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. «Αν ο ιδιοκτήτης έχει κάνει πρόγραμμα εκπαίδευσης και ο σκύλος πρέπει να πάει μια αυστηρή βόλτα, θα γίνει έτσι. Αν είναι ένα κουτάβι για παράδειγμα και είναι πολύ χαρούμενο και ζωηρό, πηγαίνουμε σε πάρκα να παίξει, πάντα όμως με την ασφάλεια του να μένει μακριά από ξένα σκυλιά. Γιατί όσο είναι στη δική μας ευθύνη ο σκύλος, δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να γίνει κάποιο ατύχημα», τονίζει.

Ενθουσιασμένοι οι ιδιοκτήτες

Τα σχόλια που εισπράττουν οι δύο φίλες από τους ιδιοκτήτες είναι πολύ ενθαρρυντικά. Ενθουσιώδη είναι και τα σχόλια ατόμων που τις συναντούν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Όπως επισημαίνει στην Karfitsa.gr η κα. Μηλιάδου: «Οι περισσότεροι είναι σοκαρισμένοι με το πόσο κουρασμένος από τη βόλτα γυρνάει ο σκύλος και ξαπλώνει στα πατώματα με τη γλώσσα του έξω. Χαιρόμαστε πολύ όταν μας λένε ότι μετά τη βόλτα ο σκύλος είναι ήσυχος, συμπεριφέρεται όμορφα και κουνάει την ουρά όταν ερχόμαστε ξανά να τον πάρουμε».

Συμπληρώνοντας: «Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη των σκύλων. Πολλοί έχουν σκύλους και νομίζω πως μέσα στην καραντίνα πολλοί πήραν σκύλο. Στις βόλτες ο κόσμος θέλει να χαιρετήσει και να χαϊδέψει τους σκύλους. Ακούω πολλές φορές να μου λένε “κάνεις την καλύτερη δουλειά του κόσμου“».

«Η Βόλτα Του Σκύλου Σου» στα Social media

Facebook: Η Βόλτα Του Σκύλου Σου

Instagram: voltatouskulouskg

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.