, Δευτέρα
04 Δεκεμβρίου 2023

Καρδίτσα: Προετοιμασίες για την επέλαση της κακοκαιρίας στον Παλαμά (ΦΩΤΟ+Video)

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες τις τελευταίες ημέρες στο δήμο Παλαμά με σκοπό να «προλάβουν» οι αρμόδιες αρχές την κακοκαιρία Elias.

Χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, με αντικείμενο την ετοιμότητα και τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, στο οποίο αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ποια θα είναι η διαδικασία εκκένωσης σε κάθε χωριό του Παλαμά.

Σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί το γυμνάσιο, το λύκειο και το κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, θα είναι ανοιχτά για τον κόσμο και λεωφορεία έχουν ναυλωθεί με σκοπό να μεταφέρουν κόσμο στην Καρδίτσα σε περιπτώσεις εκκένωσης αν αυτό χρειαστεί.

Η περιφέρεια Θεσσαλίας, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργων από αναδόχους έχει προβεί σε μια σειρά έργων καθαρισμών και αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, όπως στην αποκατάσταση αναχωμάτων και στους καθαρισμούς φρεατίων.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Κοσκινά, συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας, πραγματοποιούν εργασίες από την Πέμπτη, με σκοπό να ενισχυθεί το ανάχωμα στον ποταμό Καλέτζη, ώστε να μην προχωρήσει το νερό.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Παλαμά, Γιώργο Σακελλαρίου, από χθες που ήχησε το 112 στην περιοχή, οι πολίτες έχουν βάλει τα αυτοκίνητα τους σε ψηλότερα σημεία, ενώ έχει ήδη δωθεί εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές του Βλοχού και της Μεταμόρφωσης. «Οι περιοχές αυτές διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς είχαν τα περισσότερα προβλήματα. Πλέον στα σπίτια αυτά δεν μένουν ούτως ή άλλως οι άνθρωποι όμως τα επισκέπτονται για να καθαρίσουν. Για αυτό δώσαμε και αυτή την εντολή», δήλωσε ο δήμαρχος Παλαμά στην karfitsa.